ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Вчимося писати проекти


Фон

 

Вчимося писати проекти

 

24 квітня 2019 року для представників міських, селищних, сільських ОТГ відбувся тренінг «Проектно-грантова діяльність закладів культури як фактор розвитку громади», який зібрав активних і творчих мешканців громад Кіровоградщини. З привітанням і побажанням плідної роботи учасникам виступила заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Людмила Тищенко. Заступник директора ОУНБ ім.Д.І.Чижевського Оксана Ткаченко у презентації «Здійсни мрію: благодійні фонди і міжнародні донорські організації» відкрила учасникам безмежний світ пропозицій і можливостей, які передбачають підтримку ініціатив, спрямованих на соціальний розвиток громади. Завідувачка науково-методичним відділом Любов Циганкова охарактеризувала роботу бібліотек в умовах ОТГ, вказала на проблеми і перспективи розвитку книгозбірень як осередків культури малих міст і селищ.

Начальник відділу організаційного забезпечення обласної ради Алла Павелко розповіла про реалізацію соціально важливого проекту «Побудуємо майбутнє разом», який передбачав покращення умов перебування на території області вимушено переміщених осіб. Конкретний приклад реалізованого проекту надихнув учасників на ідеї, які були втілені під час виконання практичних вправ з формулювання ідеї, мети, завдань проектної заявки. Під час практичної частини заходу тренери Галина Нікітіна і Світлана Приймак розповіли як підготувати якісну проектну пропозицію. Об’єднавшись у дві групи, учасники визначали нагальні проблеми у своїх громадах, а це виявилися питання збереження екології і благоустрою територій, та шляхи їх вирішення за допомогою проектного менеджменту.

Проведення такого практичного заходу сприяло підвищенню громадської активності на місцевому та регіональному рівнях, активізації взаємодії між представниками громади, формуванню мережевих зв’язків і побудови сталого партнерства.

Світлана Приймак,
заввідділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Вчимося писати проекти
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054