ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Розповідь про писанку на трьох континентах


Фон

 

Розповідь про писанку на трьох континентах

23 жовтня 2019 року о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація англомовного видання «Розповідь про писанку. Збірка статей про українські великодні яйця». До збірки увійшли статті знаних українських науковців - дослідників писанкарства Володимира Ястребова, Катерини Скаржинської, Миколи Сумцова, Федора Вовка, Ольги Косач, Матвія Номиса, Василя Горленка, чиї наукові розвідки друкувалися в журналі «Київська старовина».

Передмову та біографічні довідки персоналій підготував заступник директора обласного краєзнавчого музею Павло Рибалко. У передмові є розповідь про нашу землячку, сучасну українську писанкарку Ірину Михалевич, яка зробила реконструкцію колекції писанок Володимира Ястребова.

«Розповідь про писанку. Збірка статей про українські великодні яйця» - перша книга з серії «Писанка — символ відродження життя і майбутнього», яка започаткована одним з видавництв Сіднея (Австралія). Мета англомовного видання - поширення у світі української наукової думки з приводу мистецтва писанкарства.

Усіх шанувальників писанкарства запрошуємо на презентацію, яка відбудеться за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід — вільний.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Розповідь про писанку на трьох континентах
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua