ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Осіннє рандеву» на Великій Перспективній


Фон

 

«Осіннє рандеву» на Великій Перспективній

 

Другого й третього листопада 2019 року Клуб інтелектуальних ігор обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевсього гостинно відчинив двері для проведення шахового турніру «Тато, мама, я – спортивна сім`я». За традицією таке «осіннє рандеву» збирає гравців родинами: від онуків до дідусів. Шахові змагання відбуваються уже 15 років поспіль. В цьому турнірі брали участь сім`ї, які відвідують Клуби інтелектуальних ігор, «Чатурангу» й «Гамбіт».

Урочисту частину зустрічі відкрили президент шахової асоціації Ігор Володимирович Волков, керівник і тренер шахового клубу «Чатуранга» Анатолій Іванович Ільяшенко, журналіст Володимир Семенович Біланович і кандидат у майстри спорту з шахів, головний суддя, керівник шахового клубу «Гамбіт» Георгій Георгійович Дубівка. У своїх виступах вони відзначили, що найменші учасники турнірів, яким виповнилось всього 5-6 років – це шаховий «бомонд», нині вже досвідчені шахісти, адже успішно здобували перемогу не лише в обласних, а й у всеукраїнських змаганнях. Шахова гра, – за словами Володимира Білановича, – дає такі якості гравцю, які потрібні йому протягом усього життя: вона навчає логічно мислити, вміти обдумувати ситуацію, сміливо приймати рішення; і якщо в колективній грі, як і в українському соціумі, люди будуть єдині, то переможуть і складнощі, й негаразди.

Шахові баталії проходили в надзвичайно експресивній, напруженій атмосфері. Були і радощі, й розчарування, і сльози. Але, як мовив Георгій Дубівка, шахіст має прагнути до перемоги. І, безумовно, необхідні терпіння, загартування в поразках, а найголовніше – любов до шахів. Тим паче, що ця гра – дуже витончена справа. Загалом, турнір відзначався дисциплінованістю й успішною організацією.

Його фінал увінчався перемогою сімейних команд Макара Ковальчука (Івана, Анни, Романа); Кирила Дудника та Євгена Темнова – вони посіли перші місця; ІІ місце виборола команда Макара Єлізарова, і ІІІ призове – дісталося команді Георгія Башкірова. Всі переможці отримали нагороди, а учасники змагань – солодкі дарунки.

Такі шахові турніри сприяють інтелектуальному, моральному й етичному розвитку людини, покращують її дозвілля, розвивають комунікабельність, підтримують добрі стосунки батьків-дітей, розширюють діапазон партнерських взаємозв`язків.

Наталія Чуприна,
бібліотекар відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Осіннє рандеву» на Великій Перспективній
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua