ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У відділі краєзнавства презентували біографічний довідник „Журналісти степового краю” 1874-1939”


Фон

 

У відділі краєзнавства презентували біографічний довідник
„Журналісти степового краю” 1874-1939”

14 листопада у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського відбулася презентація довідника „Журналісти степового краю” 1874-1939. Біографічний довідник”. Видання упорядкували відомі краєзнавці Володимир Босько та Володимир Поліщук.

Володимир Поліщук розповів про першу у місті газету під назвою «Елисаветградский городской листок», яка видавалася з 1874 року, про найпопулярнішу газету «Голос Юга», яка виходила у 1904-1919 роках. Згадував прізвища уродженців краю до 1939 року, які пов’язали своє життя із журналістикою та видавничою справою, а також тих осіб, які працювали у газетах Єлисаветграда-Зінов’євська-Кірового у цей період: Івана Безпечного, Дмитра Горшкова, Наума Добріна, Василя Ковпака, Вадима Малиновського, Валер’яна Поліщука, Євгена Поповкіна, Василя Протопопова, Сергія Пузенкіна, Юрія Яновського та багатьох інших.

Упорядники планують другий випуск довідника до якого буде внесена інформація про заслужених журналістів України, співробітників друкованих видань, які стали лауреатами престижних професійних та літературних премій, нагороджених високими урядовими відзнаками, журналістів обласних, районних та багатотиражних видань часів Радянського Союзу, а також засобів масової інформації Незалежної України.

Учасники заходу, серед яких були журналісти, співробітники музеїв, викладачі та студенти філологічного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка, інтелігенція нашого міста, мали можливість поспілкуватися з краєзнавцями.

Спілкування пройшло у теплій невимушеній обстановці.

Тетяна Колєчкіна,
завідуюча відділом краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У відділі краєзнавства презентували біографічний довідник „Журналісти степового краю” 1874-1939”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua