ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка “суСпільне?” Ольга Краснопольська Наталія Корнілов Євген Климчук


Фон

 

Виставка “суСпільне?”
Ольга Краснопольська
Наталія Корнілов
Євген Климчук

29 серпня 2019 р. у відділі мистецтв презентовано концептуальну виставку “суСпільне?”, яка об'єднала компанію із трьох К°: Ольгу Краснопольську, Наталію Корнілову та Євгена Климчука.

В експозиції представлено 86 робіт. Це малюнки, замальовки, скетчі, інсталяції та фотографії, які є рефлексією художників на навколишній світ. Теми робіт торкаються безхатченків, безпритульних тварин, залишків “культурних” комунікацій наркоманів та алкоголіків, роботи міського транспорту та комунальних служб, засмічення міського простору рекламою.

Виставка об'єднала художників різних поколінь та виявила багато спільного між ними: любов до рідного міста, небайдужість та співчуття, іронію та оптимізм. В експозиції потворне, забарвлене гумором, викликає бажання змінити світ на краще, закликає до усвідомленого ставлення до суСпільного простору. Художники гостро реагують на урбаністичні “пейзажі” сучасного міста, зберігаючи толерантність та іронічність погляду на своїх “героїв”.

Пакувальний матеріал, як основа оформлення експозиції, передає головну характеристику сучасної цивілізації, яка, з одного боку, все регламентує, а з іншого - творить нескінченні терикони сміття.

На відкриття виставки завітали представники творчої інтелігенції Кропивницького та друзі відділу мистецтв. Було багато бажаючих висловитися з приводу неординарної експозиції.

Науковець Микола Тупчієнко назвав виставку шедевральною і концептуально змістовною. Підкреслив, що три художники, які працюють у різних жанрах, мають схоже почуття гумору, іронії і просвітленого суму.

Мистецтвознавець, заслужений художник України Андрій Надєждін висловив подяку організаторам виставки за цікаву ідею і її неординарне втілення. Наголосив, що експозиція становить єдиний цілісний твір. Зауважив, що сміливість - важливий фактор мистецтва. Особливо йому сподобалися “літаючі” пакети, що нагадують птахів.

Усіх небайдужих до проблем екології та навколишнього середовища запрошуємо ознайомитися з виставкою “суСпільне?”

Ми чекаємо Вас за адресою: вул. Велика Перспективна, 24, відділ мистецтв. Вхід - вільний.

Експонування виставки триватиме до кінця жовтня 2019 р.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка “суСпільне?” Ольга Краснопольська Наталія Корнілов Євген Климчук
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua