ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Тематична зустріч «Коли недостатньо побачити, треба почути…»


Фон

 

Тематична зустріч «Коли недостатньо побачити, треба почути…»

 

27 листопада 2019 року в учбово-виробничому підприємстві УТОС в рамках роботи Спеціалізованого майданчика «ІнтерСвіт» для користувачів з вадами зору відбулася тематична зустріч «Коли недостатньо побачити, треба почути…». Цей захід об’єднав День української писемності та мови і Міжнародний день сліпих.

Бібліотекарі запропонували членам УТОСу тематичну бесіду «Ніколи не здавайся: історії людей, які незважаючи на обставини, досягли успіху». З усіх інвалідних захворювань у світі саме сліпота вважається найскладнішою в своїй особливості. Людина може народитися вже без зору, а може і втратити його в більш пізні моменти життя. У будь-якому випадку життя без зору значною мірою змінюється. Ми захоплюємося тими, хто став вище своєї хвороби і зміг налагодити повноцінне життя.

Нікого не залишила байдужим цікава розповідь про знаних особистостей з вадами зору - Хелен Келлер, Джозефа Пулітцера, Гаррієт Табмен, Дарію Коржавіну, Девіда Бланкетт, Клода Моне, Стіві Уандера, Марли Раньян, Піта Еккерт, Миколи Лобачевського, Ліни По, Едуарда Асадова, Еріка Вайхенмайера, Михайла Суворова. Кожен з цих незрячих людей зміг обрати собі професію, про яку мріяв, та довести, що в житті немає нічого неможливого. Адже серед людей з вадами зору зустрічаються скелелази і фотографи, скульптори і спортсмени, поети і письменники, математики і журналісти, політики та громадські діячі…

Працівники відділу абонемента ознайомили членів УТОСУ з цікавими фактами про українську мову, та розкрили красу рідного слова читанням віршів відомих сучасних українських поетів: Ліни Костенко, Любові Забашти, Людмили Литвинчук, Дмитра Білоуса та інших.

Марина Стрельнікова,
провідний бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Тематична зустріч «Коли недостатньо побачити, треба почути…»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua