ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Мистецтво, кіно та література


Фон

 

Мистецтво, кіно та література

28 травня 2019 року до відділу мистецтв завітали вчителі зарубіжної літератури шкіл Кіровоградщини. На їхнє замовлення була організована лекція “Використання класики світового кінематографа на уроках зарубіжної літератури”, яку підготувала і провела в рамках Дня фахівця завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова.

Сучасний навчальний процес включає активне використання кращих зразків як вітчизняного, так і зарубіжного кінематографа. Насамперед слухачам запропонували з’ясувати, що таке “екранізація”, “інтерпретація” чи “артхаус”. А далі мова йшла про використання кращих зразків світового кінематографа на уроках зарубіжної літератури, про закони сприйняття кінематографа дітьми, про вимоги до публічного показу (з практики кіноклубу при ОУНБ ім. Д.І.Чижевського).

Ілюстративним матеріалом до лекції став показ фрагментів з німих фільмів режисерів Фріца Ланга та Вільгельма Мурнау, з художнього фільму ”Перевтілення” (режисер В. Фокін) та польського анімаційного фільму “Франц Кафка” (режисер П.Думола) за щоденниками та листами австрійського письменника.

Методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В.Сухомлинського Лариса Гайда розповіла вчителям про музей кіно при Одеській кіностудії, назвала імена кінематографістів-земляків, які працювали в Одесі, запропонувала туристичний маршрут, який включав би відвідини кіностудії на березі Чорного моря, що у 2019 році святкує своє сторіччя.

День фахівця пройшов у вигляді інтерактивного спілкування педагогів та організаторів заходу і завершився переглядом книжкової виставки “Класики світового кінематографа”.

Відділ мистецтв запрошує педагогів до співпраці та спілкування.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Мистецтво, кіно та література
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054