ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Великдень – Великий День»


Фон

 

«Великдень – Великий День»

22 квітня 2019 року у відділі абонемента відбулася тематична зустріч «Великдень – Великий День». На захід завітали підопічні Територіального центру соціального обслуговування Подільського району міста Кропивницького.

Воскресіння Христове – головне церковне свято, найперше з 12 найважливіших християнських свят.

Пасха в Україні – це ще й свято оновлення природи, що відзначалось у день весняного рівнодення ще за часів язичництва. Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли дотримуються традицій і вірять у диво.

До сьогодення збереглося багато звичаїв та обрядів, прикмет і застережень, про які бібліотекарі розповіли гостям заходу. А саме: про Страсний тиждень та Чистий четвер, Страсну п’ятницю та Велику Суботу, поливальні понеділок та вівторок, їстівні символи Великодня, христосування…

Під час зустрічі бібліотекарі презентували відкритий книжковий перегляд «Великодні мотиви». Серед книг були представлені енциклопедії з українознавства, зокрема книга Олекси Воропая «Звичаї нашого народу», літературно-художне видання братів Капранових «Веселих свят!» та «Звичаї українців у народному календарі» Лідії Артюх та інші. А також багато різноманітних періодичних видань, з яких читачі дізнаються багато корисної інформації: і як прикрасити оселю до свята, і як виготовити чудові святкові сувеніри, і звісно ж, безліч кулінарних рецептів до святкового столу.

На завершення зустрічі бібліотекарі провели яскравий незабутній майстер-клас з виготовлення святкових великодніх листівок та побажали всім присутнім зберігати в душі віру, у серці – любов, і тоді світлі сили будуть завжди на їхньому боці.

Ольга Шпаченко,
бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Великдень – Великий День»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054