ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбулося відкриття виставки “Різдво у Єлисаветграді”


Фон

 

Відбулося відкриття виставки “Різдво у Єлисаветграді”

 

Справжнім подарунком мешканцям Кропивницького до новорічно-різдвяних свят стала виставка “Різдво у Єлисаветграді”, презентація якої відбулася 3 січня 2019 року у відділі мистецтв.

Експонатами виставки стали раритетні різдвяні листівки та конверти з колекції відомого філокартиста Юрія Тютюшкіна.

На огляд глядацької аудиторії представлено близько 40 вишуканих кольорових та чорно-білих художніх мініатюр, які є зразками вітчизняних та зарубіжних друкованих видань кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Кожна листівка – справжній витвір мистецтва, що дарує святковий настрій та естетичну насолоду.

Модератор заходу - завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова розповіла багато цікавого про особливості імпортних та вітчизняних листовних карток, що видавалися у Відні, Берліні, Кракові, Варшаві, Санкт-Петербурзі, про різноманітність їхніх сюжетів. Підкреслила, що майже півтора сторіччя саме листівка була інтернаціональним символом епохи щирості та відвертості почуттів для більшої частини населення земної кулі.

Власник колекції Юрій Тютюшкін розповів про своє захоплення колекціонуванням, про те, як формувалася його філокартична частина зібрання та про плани на майбутнє – створення низки спільних виставок з відділом мистецтв обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського. Професійний актор Євген Кузнєцов емоційно та проникливо зачитав добірку різдвяних привітань, які були адресовані мешканцям вулиць Великої Перспективної, Дворцової, Гоголя, Вокзальної, Ельворті, провулку Ковалівського, що у місті Єлисаветграді.

Знаний краєзнавець і журналіст Володимир Поліщук поділився своїми краєзнавчими знахідками з питань розвитку поштової справи у Єлисаветграді, розповів про відомих поштмейстрів нашого міста, про будівлі, які використовувалися під поштово-телеграфні контори у ХІХ та ХХ сторіччях.

Мистецький захід закінчився ознайомленням з виставкою «Різдво у Єлисаветграді» та жвавим спілкуванням учасників презентації з представниками мас-медіа.

Усіх шанувальників філокартії запрошуємо завітати до відділу мистецтв обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського та ознайомитися з виставкою «Різдво у Єлисаветграді», яка працюватиме до кінця січня.

Вхід – вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбулося відкриття виставки “Різдво у Єлисаветграді”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054