ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкриття персональних виставок Олександра Василенка («Графіка. Живопис») та Марії Грім («Пленер»)


Фон

 

Відкриття персональних виставок
Олександра Василенка («Графіка. Живопис») та Марії Грім («Пленер»)

 

11 лютого 2019 року у відділі мистецтв відбулася презентація персональних виставок професійних художників з м. Дніпра Олександра Василенка та Марії Грім. На виставках “Графіка. Живопис” та “Пленер” представлено 92 роботи, які виконані в імпресіоністичній манері. Це – пленерні етюди, живописні роботи, лінорити, гуашевий живопис та плоский друк.

У які б віддалені куточки України не їхали художники, вони завжди брали з собою етюдники, фарби та аркуші паперу, на яких зображували дивовижні пейзажі степової Кіровоградщини та Дніпропетровщини, сивий Дніпро, краєвиди Закарпаття, архітектурні перлини різних міст України та зарубіжжя. У живописних роботах – зупинена мить, схоплена емоція, стан, відтворення власного захоплення величчю, гармонією, а не копіювання конкретного об'єкта.

Картини, представлені на виставках, – це освідчення в любові до природи рідного краю та до навколишнього світу.

Презентація розпочалася з виступу завідуючої відділом мистецтв Світлани Ушакової, яка репрезентувала творчість Олександра Василенка та Марії Грім.

Далі мистецьке подружжя представило електронну презентацію “Пленери з подорожей”: “Дніпровські яри”, “Карпати”, “Львів”, “Прага”, “Відень” та ін.

Багато теплих слів на адресу Олександра та Марії прозвучали від членів Національної спілки художників України Любові Кир'янової та Андрія Надєждіна, художниці Ірини Зантарії, завідувача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ЦДПУ ім. В.Винниченка Тетяни Стрітьєвич, старшого викладача цієї ж кафедри Лариси Кулініч.

Учасниками мистецького заходу стали художники, студентська молодь та творча інтелігенція Кропивницького.

Завершилася презентація ознайомленням з виставками та живим спілкуванням гостей з художниками. Експозиції працюють до кінця березня 2019 року. Запрошуємо до відділу мистецтв.

Вхід – вільний.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відкриття персональних виставок Олександра Василенка («Графіка. Живопис») та Марії Грім («Пленер»)
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054