ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбулося засідання мистецького клубу “Знай наших”, присвячене кінорежисеру-земляку Петру Тодоровському


Фон

 

Відбулося засідання мистецького клубу “Знай наших”, присвячене кінорежисеру-земляку Петру Тодоровському

 

6 квітня 2019 року у відділі мистецтв відбулося засідання мистецького клубу “Знай наших”, присвячене кінематографічній діяльності та життєвим стежкам знаного українського і російського кінорежисера, кінооператора, сценариста та композитора Петра Тодоровського. Петро Юхимович — уродженець м. Бобринець Кіровоградської області. Майже двадцять років працював на Одеській кіностудії. У творчому доробку митця - 5 фільмів, знятих ним як кінооператором, та 17 художніх фільмів, у яких він виступив як режисер. Найвідоміші з них: “Весна на Зарічній вулиці” (оператор, 1954), “Вірність” (1965), “Кохана жінка механіка Гаврилова” (1981), “Головною вулицею з оркестром” (1986), “Інтердівчинка” (1989), “Анкор, іще анкор” (1992) та ін.

Фільм П. Тодоровського “Військово-польовий роман” у 1984 році номінувався на премію «Оскар» як «Найкращий фільм іноземною мовою».

Розповідь про відомого діяча кінематографа супроводжувалася показом цікавої добірки фотографій. У відеозапису прозвучали пісні “Ріо ріта” та “Пісня про Одесу” у виконанні Петра Тодоровського.

Учасники заходу переглянули фрагмент аматорського документального фільму “Петро Тодоровський: згадуючи Бобринець”, створеного за сприяння Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка.

Наступне засідання мистецького клубу «Знай наших”відбудеться у травні 2019 р. і буде присвячене кінорежисерам-землякам Миколі Літусу – уродженцю села Цибулеве Знам'янського району та Якову Базеляну – уродженцю міста Златопіль (нині м. Новомиргород Кіровоградської області).

Запрошуємо на засідання мистецького клубу.

Вхід – вільний.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбулося засідання мистецького клубу “Знай наших”, присвячене кінорежисеру-земляку Петру Тодоровському
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054