ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Алергія у дітей


Фон

 

Алергія у дітей

Алергія – це неадекватна реакція організму на будь-який подразник, який може бути і зовнішнім, і внутрішнім. Симптоми і лікування алергії у дітей – це справа лікарів, але основні особливості такого стану повинні знати і батьки.

Існує список алергій, які найчастіше діагностуються у дитячому віці:

  • Харчова алергія – найпоширеніша. Неадекватну реакцію може викликати абсолютно будь-який продукт харчування, особливо якщо він має у своєму складі барвники, консерванти, ароматизатори і стабілізатори;
  • Алергія на тварин – другий за поширеністю різновид;
  • Алергія на пилок рослин – часто діагностується, але «надає перевагу» дітям віком 8 років і старших;
  • Холодова алергія. Чимало батьків зауважують появу висипу і почервоніння на шкірі дитини безпосередньо при раптовому зниженні температури повітря (вихід на мороз);
  • Крім цього, до достатньо частих видів алергії у дітей належить неадекватна реакція на деякі лікарські препарати, домашній пил та укуси комах.

Неможливо виділити чіткі, специфічні ознаки стану, який розглядається, тому що від того, що є подразником у кожному конкретному випадку, залежатиме і те, як виявляється алергія у дітей. У ранньому віці взагалі симптомів може і не бути, батьки просто повинні уважно спостерігати за своїм малюком. Наприклад, після введення в раціон нового продукту необхідно відзначати не лише зміни на шкірних покривах, але і характер дефекації – її розлад характерний для алергії на білок.

Шкірні прояви алергії вважаються найпоширенішими. Алергічна реакція на шкірі дитини, як правило, є висипом рожевого чи червоного кольору, який зливається в широкі плями. Можуть з’явитись і пухирі з жовтуватою рідиною всередині, які супроводжуватимуться свербінням.

Нерідко стан, який розглядається, виявляється проблемами у роботі дихальної системи – наприклад може розвитись риніт хронічного характеру.

До найбільш небезпечних станів, які вимагають надання екстреної медичної допомоги належить: анафілактичний шок, алергічна астма, бронхіт і набряк Квінке.

Ісаєнко Катерина,
головний бібліотекар відділу документів
медицини та охорони здоров’я








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Алергія у дітей
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua