ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Барвиста Україна” Ростислава Климишина


Фон

 

“Барвиста Україна” Ростислава Климишина

У відділі краєзнавства відкрилася виставка художника Ростислава Климишина “Барвиста Україна”.

Ростислав Климишин родом з тернопільського села, щедрого на природу і добрих людей. Хист до малювання у нього помітив ще шкільний вчитель. Любов до відтворення краси світу фарбами з дитячих років не полишала Ростислава, а йшла паралельно з визначенням мети життя та професійним зростанням. Р. Климишин працював у ВАТ „Кіровоградобленерго”, а малювання стало його захопленням та способом самовираження. Художник-аматор знайшов друзів-однодумців у клубі народних ремесел „Ниточка”, членом якого є з часу його утворення.

Ростислав Климишин мав декілька персональних виставок, зокрема три виставки в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського, обласній дитячій бібліотеці ім. Т. Шевченка та художньо-меморіальному музеї ім. О. Осмьоркіна.

Пейзажі художника реалістичні і водночас романтичні, вони ніби легко впізнаються і водночас манять якоюсь загадкою. Нова виставка Ростислава Климишина захоплює відвідувачів бібліотеки та прихильників його таланту. Серед картин рідної природи - зимові та морські пейзажі, весняні й осінні замальовки. Художника вабить природа, що змінюється, коли ніч перетікає у ранок, ранок – у день, день - у ніч, літо – в осінь. Прагнучи зрозуміти плин простору і часу, він ніби натискає стоп-кадр і запрошує глядача до замилування, до захвату, до роздумів, до умиротворення перед вічністю.

Привітати художника з відкриттям виставки завітали члени клубу народних ремесел “Ниточка”, літературного об'єднання “Парус”, організації «Об'єднання болгар «Нашите Хора» Сергій Осадчий та Галина Демура, Антоніна Корінь - поетеса, співробітник літературно-меморіального музею І.Карпенка-Карого, дует «Берегиня» у складі Бориса і Валентини Притул, голова клубу «Байгород» Віктор Холявко, а також відомі поети, музиканти, виконавці пісень, серед яких: поет-бард Михайло Радкевич та Світлана Ніколаєвська, Сергій Соколенко. Завершилася презентація мініконцертом до якого приєднався і Ростислав Климишин з дружиною Оленою.

Особлива подяка майстриням з клубу народних ремесел “Ниточка”, які були ініціаторами організації та проведення виставки: Зінаїді Андреяшевській, Галині Костюк, Людмилі Соколовій.

Запрошуємо до перегляду виставки «Барвиста Україна»!

Тетяна Колєчкіна,
завідувач відділом краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Барвиста Україна” Ростислава Климишина
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua