ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкрилася виставка Аліни Славгородської та Михайла Довганя «Барви рідного краю»


Фон

 

Відкрилася виставка Аліни Славгородської та Михайла Довганя
«Барви рідного краю»

 

5 березня 2020 року у відділі мистецтв відбулася презентація виставки «Барви рідного краю», авторами якої є визнані майстри живопису Аліна Славгородська та Михайло Довгань. Художники, члени НСХУ, які мешкають у м. Тульчин Вінницької області, привезли до Кропивницького 51 живописну роботу. Це пейзажі та натюрморти, об’єднані темою «Мальовнича Україна». Митці працюють у жанрі пленерного пейзажу, оспівуючи красу краєвидів України. Зал, в якому розміщено виставку, ніби ожив і наповнився світлом, сонцем та різнокольоровими барвами.

Під час відкриття виставки Михайло Довгань подякував організаторам заходу та розповів про бажання таким чином зблизити різні регіони України та об'єднати художників спільними пленерами.

Кропивницька творча спільнота щиро вітала митців з відкриттям виставки. Це голова обласної організації НСХУ Андрій Хворост, художники Федір Лагно, Валерій Давидов, Ольга Краснопольська, Анатолій Кімнатний, Любов Гусєва та ін. Усі виступаючі акцентували увагу на тому, що живопис Аліни Славгородської та Михайла Довганя – світлий, позитивний, наповнений любов'ю до природи та до рідної України.

Учасникам презентації запропонували перегляд добірки фотоматеріалів, присвячених музею під відкритим небом «Козацька левада», створеного Михайлом Довганем. Це місце, де збираються на пленери та відпочивають художники з усієї України.

Презентація завершилася інтерактивним спілкуванням художників з колегами та молоддю – студентами мистецького факультету ЦДПУ ім. Володимира Винниченка.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відкрилася виставка Аліни Славгородської та Михайла Довганя «Барви рідного краю»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054