ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліографічні покажчики. Новинки на сайті


Фон

 

Бібліографічні покажчики. Новинки на сайті

 

До пріоритетних завдань бібліотеки належить забезпечення вільного та необмеженого доступу до інформації, задоволення сучасних інформаційно-бібліографічних потреб читачів. У зв’язку з цим одним із напрямків роботи є створення бібліографічних покажчиків різних за типами та змістом.

Об'єктивне вивчення культури і мистецтва людства неможливе без вивчення життя та діяльності видатних вчених і діячів. А бібліографічні покажчики є джерельною базою для вивчення історії української науки, культури та персональної національної біобібліографії. В них інформація про твори друку поєднана з біографічними відомостями про певну особу чи осіб і присвяченою їм літературою.

 


Лікарі Кіровоградщини: бібліографічний покажчик / Департамент культури, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації; Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського; укл. О. М. Завіна; ред. К. Л. Бабаєва, О. М. Завіна; відп. за вип. Є. Г. Літвінова. – Кропивницький, 2020. – 86 с.

У покажчику зібрані матеріали з фондів ОУНБ ім. Д. І. Чижевського (книги, періодичні видання) та електронні ресурси, присвячені відомим медичним працівникам нашого краю, діяльність яких вплинула на розвиток медицини в цілому, в тому числі і Кіровоградщини. Покажчик містить біографічні та творчі відомості про лікарів, які народилися або працювали на Кіровоградщині. Видання розраховане на фахівців-медиків, бібліотечних, музейних працівників та всіх, хто цікавиться історією медицини Кіровоградської області.


 


Богом посланий патрицій: труди і дні (до 130-річчя від дня народження Миколи Костянтиновича Зерова ) : бібліографічний покажчик (з фондів ОУНБ ім. Д.І.Чижевського) / Департамент культури, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І.Чижевського; укл. М.К. Чуприна, І.І.Кучеренко; ред. М.К. Чуприна; відп. За випуск Є.Г.Літвінова. – Кропивницкий, 2020. – 88 с.

У бібліографічному покажчику вміщено інформацію про джерела, які висвітлюють життя і творчість літератора-науковця Миколи Костянтиновича Зерова. Видання покликане задовольнити інтерес читачів до відомої особистості в культурному житті краю, а також світової спільноти. В покажчику подається бібліографія творів митця – окремих видань, публікацій у збірниках та періодичних виданнях, а також література про нього та його творчість, електронні ресурси. В додатках вміщені літературно-критичні статті, спогади сучасників поета, його автобіографія, уривки з листів, посвяти, світлини. Покажчик буде корисним для викладачів, аспірантів, учителів, бібліотекарів, студентів, школярів, всіх, хто цікавиться особистістю й творчістю Миколи Зерова.


 

Електронну версію покажчиків розміщено на вебсайті ОУНБ ім. Д. І. Чижевського за адресою: http://library.kr.ua/ в розділі "Бібліографії".

 

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліографічні покажчики. Новинки на сайті
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua