ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Путівник по бібліотечних проєктах


Фон

 

Путівник по бібліотечних проєктах

 

Шановний читачу!

Наш колектив переконаний, що книга, незважаючи на високі і новітні технології, залишатиметься хорошим другом для Вас, а читання даруватиме радість і приємні миті, а поки що запрошуємо віртуально познайомитися з рубрикою «Бібліотека онлайн» та дізнатися про інформаційні послуги відділів нашої бібліотеки: http://library.kr.ua/about/departms.html.

А після завершення карантинних заходів – завітати до нас та переконатись у величі й красі бібліотечної справи, роботи бібліотекарів.

Бібліотека сьогодні – сучасний культурно-просвітницький центр вільного доступу громади до інформації на різних носіях.

Рубрика «Бібліотека онлайн» запускає путівник по бібліотечних проєктах. Реалізація різноманітних програм – найкращий спосіб заявити про себе, підвищити престиж книгозбірні, підкреслити її роль у місцевому співтоваристві.

Сьогодні ми хочемо познайомити Вас із проєктом «Доторкнись до світу в бібліотеці», основна мета якого – надати вільний доступ до знань та інформації громадянам з вадами зору, в першу чергу дітям та молоді, сприяти їх інтеграції в культурний соціум засобами новітніх технологій.

Перейдіть за посиланням та ознайомтесь із діяльністю спеціалізованого комп'ютерного майданчика «ІнтерСвіт» для людей з вадами зору та незрячих: http://library.kr.ua/blind/news.html.

Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» (проєкт Посольства США в Україні)

Центри «Вікно в Америку» були відкриті, щоб покращити взаєморозуміння між українцями та громадянами Америки, надати більше актуальної інформації про США, а також поповнити фонди бібліотек цікавинками англомовних видань. Співробітники центрів проводять різнопланові заходи, мета яких – сприяти більш тісному спілкуванню між українцями та американцями.

Переходьте за посиланням та знаходьте для себе корисні ресурси й новини: http://library.kr.ua/woa/index.html.

Центр Європейської Інформації

Діяльність центру підпорядкована головній меті – надати відвідувачам доступ до інформаційних ресурсів з питань європейської інтеграції та сприяти поширенню знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, про відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.

У Центрі можна замовити і отримати в безкоштовне користування літературу з питань європейського права, економіки країн ЄС, культури і мистецтва народів Європи.

Новини діяльності центру можна прочитати за посиланням: http://library.kr.ua/euro/news.html.

«Заочний абонемент» Ґете-Інституту в Україні

Проект працює у відділі документів іноземними мовами. Мета проєкту – забезпечити користувачів актуальною інформацією з Німеччини і про Німеччину. Пропонуємо широкий вибір сучасних друкованих та аудіовізуальних матеріалів німецькою мовою та у перекладі http://library.kr.ua/goethe/index.html.

«Орхуський центр екологічної інформації»: http://library.kr.ua/orhus/index.html.

Основна мета Центру:

  • розширення участі громадськості у формуванні екологічної політики області, підготовці рішень, реалізація яких може вплинути на стан довкілля;
  • підвищення поінформованості широких кіл громадськості щодо стану навколишнього природного середовища України та Кіровоградської області;
  • підтримка вільного обміну досвідом та інформацією у сфері збереження довкілля;
  • сприяння екологічним громадським організаціям та зацікавленим суб’єктам у діяльності, спрямованій на збереження довкілля.

Проєкт «Метадата»

Проєкт розпочато у 1999 році. Основна мета – вивчення стандартів метаданих з наступним використанням на сервері бібліотеки. Як базовий стандарт був обраний стандарт DCMI – DublinCoreMetadataInitiative (Ініціатива Дублінського ядра метаданих).

З початку 2000 року усі html-сторінки, що публікуються на нашому сервері, забезпечуються описом DublinCore. При цьому традиційно зберігаються метадані HTML "content-type", "description" та "keywords" через те, що сучасними пошуковими машинами дотепер ще не розпізнаються метадані DublinCore.

На сьогоднішній день наш сайт містить більш ніж 1800 html-сторінок з метаданими DublinCore. Детальніше за посиланням: http://library.kr.ua/dc/

Сьогодні велика частина людей працюють із дому. Багато з них не відчувають через це дискомфорту. Але є і ті, кому досить складно звикнути до режиму WFH (workfromhome – робота з дому). За правильного підходу будь-який процес можна налагодити і цим полегшити собі життя. Записуйте все до свого календаря – станьте своїм власним менеджером. За такої умови:

  • обов’язково виділіть час для планування складних задач;
  • визначте ключові етапи, віхи;
  • оцініть зусилля і тривалість, розподіліть час.
  • та підвищуйте кваліфікацію разом з нами!!!!!

Друзі! Рубрика «Бібліотека онлайн» ділиться досвідом реалізації своїх напрацювань. Наші вебінари розповідають про ресурси, які можуть прийти на допомогу в роботі бібліотекаря. Тож запрошуємо до перегляду http://library.kr.ua/video/vebinar.html.

Нехай Ви не можете зараз ходити у кіно чи театр, але ж Ви завжди можете передивитися улюблені серіали чи побачити в онлайні фільм, який пропустили. Для перегляду краще обирати щось позитивне або із захопливим сюжетом, який не дасть вам відволікатися на інші думки. Саме тому «Бібліотека онлайн» пропонує передивитися наші буктрейлери.

Завітайте на сторіночку та оберіть те, що Вам смакує найбільше: http://library.kr.ua/video/buktreiler.html.

Приємного перегляду!








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Путівник по бібліотечних проєктах
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua