ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Краєзнавець з Новомиргородщини: Іван Бойко. Біобібліографічний покажчик


Фон

 

Краєзнавець з Новомиргородщини: Іван Бойко. Біобібліографічний покажчик

 

Пропонуємо вам, шановні читачі, ознайомитися із новинкою на нашому сайті, а саме біобібліографічним покажчиком «Іван Бойко – педагог, бібліотекар, краєзнавець».

Покажчик присвячений унікальній особистості, відомому в нашому регіоні краєзнавцю, досвідченому книголюбу, який фактично започаткував місцеве краєзнавство на Новомиргородщині. У центрі уваги краєзнавчих досліджень І. К. Бойка – минуле Кіровоградщини, життя і творчість діячів науки і культури, які пов’язані з цим краєм, бойові і трудові здобутки земляків. Спектр тем історичних пошуків Івана Кіндратовича доволі широкий: історія Новомиргородщини з найдавніших часів, життєписи відомих краян, Новомиргородщина в роки Другої світової війни, природні ресурси та рекреаційні зони краю тощо.

До запропонованого біобібліографічного покажчика ввійшли книги, статті з окремих та періодичних видань, матеріали інтернет мережі щодо діяльності та біографії Івана Бойка. Хронологічні рамки покажчика – з 1962 по 2018 рік.

Краще зрозуміти цю непересічну особистість дають змогу статті відомих журналістів Юрія Матівоса та Світлани Орел, вміщені в додатках. Фотоархів, представлений в кінці видання, допомагає ширше розкрити особистість Івана Бойка завдяки фотографіям з миттєвостями життя, зразками його неповторного почерку та матеріалами з особистого фонду краєзнавця, який знаходиться в Державному архіві Кіровоградської області.

Електронну версію покажчика розміщено на вебсайті Кіровоградської ОУНБ імені Д. І. Чижевського за адресою:

http://library.kr.ua/bibliograph/boiko.html








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Краєзнавець з Новомиргородщини: Іван Бойко. Біобібліографічний покажчик
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua