ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбулася презентація 15 випуску «Історичного календаря Кіровоградщини на 2020 рік. Люди. Події. Факти»


Фон

 

Відбулася презентація 15 випуску
«Історичного календаря Кіровоградщини на 2020 рік. Люди. Події. Факти»

 

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І. Чижевського презентували 15 випуск «Історичного календаря Кіровоградщини на 2020 рік. Люди. Події. Факти».

Цей випуск, присвячений пам'яті Станіслава Миколайовича Янчукова – незмінного літературного редактора попередніх 14 випусків „Історичного календаря”.

Видання інформує про ювілеї близько 500 визначних особистостей як минулих часів, так і сьогодення (від середини XVIII століття і до наших часів), пов'язаних з Єлисаветградським і Олександрійським повітами та сучасною Кіровоградською областю. Історико-краєзнавчі нариси і розвідки розповідають про драматичні долі відомих людей Степової Еллади. Автор-упорядник подає спогади про свою участь у секретній військовій операції радянської армії «Кавказ» в Арабській Республіці Єгипет (1970-1971 рр.). Представлено також 25 біографічних довідок про наших земляків, героїв АТО, які віддали життя за суверенітет і територіальну цілісність України.

Книга видана за кошти обласного бюджету у рамках програми розвитку книговидання та книгорозповсюдження на 2016-2020 роки.

«Історичний календар Кіровоградщини” – це унікальний проект відомого краєзнавця Володимира Боська. Перший альманах вийшов у 2006 році, за 15 років було видано 15 календарів, якщо скласти разом усі випуски, то це – 3684 сторінки, інформація про близько 5500 персоналій.

Володимира Боська привітали з виходом книги Микола Сухомлин, голова Ради старійшин при голові облдержадміністрації; Тамара Саміляк, директорка видавництва „Імекс-ЛТД”; Олександр Чорний, кандидат історичних наук Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка; Олег Бабенко, директор Державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України; Юрій Солтик, заступник начальника управління інформаційної діяльності облдержадміністрації.

З «Історичний календарем Кіровоградщини” можна ознайомитися у відділі краєзнавства, а також на сайті бібліотеки http://library.kr.ua/elib/bosko/index.html

Тетяна Колєчкіна,
завідувачка відділом краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбулася презентація 15 випуску «Історичного календаря Кіровоградщини на 2020 рік. Люди. Події. Факти»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054