ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон В ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відкрилася виставка рідкісних фотографій «Переможці»


Фон

 

В ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відкрилася виставка рідкісних фотографій «Переможці»

Сьогодні, 1 вересня, в приміщенні інтернет-центру відбулося відкриття виставки рідкісних фотографій «Переможці» із приватної колекції Віталія Постолатія. Дата для такої виставки обрана неспроста, адже саме 1 вересня 1939 року розпочалася Друга світова війна. Варто зазначити, що бібліотекарі разом із колекціонером планували виставку іще до 9 травня, однак свої корективи вніс карантин.

Як розповів Віталій Постолатій, більшість світлин належать кіровоградському майстру фотографії, без перебільшення легендарному фотографу Василю Ковпаку, який був фотокореспондентом обласних газет “Кіровоградська правда” і “Молодий комунар”, очолював обласну Спілку фотохудожників України.

Довгий час фото зберігав Володимир Бабич, журналіст, заступник редактора «Народного слова». Зрештою він їх і передав колекціонеру.

На світлинах можна побачити портрети учасників Другої світової війни, зокрема знаного в області аграрія, героя свого часу – Олександра Гіталова, і колективні фото та фрагменти з повоєнного життя.

Окрім цього Віталій Постолатій презентував на виставці фотоальбом підпільно-диверсійної організації ім. Ворошилова, що діяла в Кіровоградській області з 1941-го року по 1943 рік. Цей альбом теж досить унікальний, завдяки зібраним в ньому фотоматеріалам, і буде переданий в обласний архів.

Фотовиставка діятиме протягом вересня в інтернет-центрі ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

В ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відкрилася виставка рідкісних фотографій «Переможці»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua