ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Всеукраїнський день бібліотек – 2020


Фон

 

Всеукраїнський день бібліотек – 2020

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек працівники відділу абонемента провели тематичну бесіду з історії книжкової закладки та майстер-клас з виготовлення книжкових закладок «Я книжкова закладка – вам потрібна для порядку».

Також була презентована книжкова виставка «Читаємо всією родиною», на якій були представлені літературні новинки для дорослих і дітей. Особливу увагу гостей привернули книги з популярної психології, енциклопедії та художня література.

Учасники заходу – підопічні Територіального центру соціального обслуговування населення Подільського району нашого міста дізналися багато цікавих фактів з «життя» книжкових закладок. А саме: для чого нам потрібні закладки; коли вони з'явилися; з яких матеріалів їх виготовляли; які існують їх різновиди. А ще: коли почалося масове виробництво закладок та як винахід книгодрукування вплинув на еволюцію розвитку книжкових закладок.

Нікого не залишила байдужим інформація про перший в світі Музей книжкових закладок, який відкрився в 1991 році в німецькому місті Дуйсбург. В його зібранні понад 10 000 одиниць зберігання із 50 країн світу, які наочно показують історію розвитку книжкових закладок із кінця ХІХ ст. до нашого часу.

В різні періоди історії існувала мода на книжкові закладки й на матеріали, з яких їх виготовляли. Наявність закладок – один з таких простих, але ефективних заходів продовжити життя книзі.

Серед різноманіття закладок ми, бібліотекарі відділу абонемента, знаходимо в книгах, зданих читачами: банківські картки, інструкції до ліків, засушені квіти, різні рекламні буклети, листівки, візитівки, обгортки від цукерок, що звісно не є класичною закладкою, але це краще ніж загнута сторінка…

Продовжилася зустріч майстер-класом з виготовлення книжкових закладок «Я книжкова закладка – вам потрібна для порядку». Кожен мав змогу виготовити чудову та неповторну закладку, отримавши в подарунок до неї книгу.

Наталія Білаш
Ольга Шпаченко








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Всеукраїнський день бібліотек – 2020
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua