ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського відсвяткувала Всеукраїнський день бібліотек


Фон

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського відсвяткувала Всеукраїнський день бібліотек

Сьогодні, 29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, головна книгозбірня області відсвяткувала професійне свято. На прибудинковій території було розгорнуто низку локацій, серед яких і книжкові виставки, фотозони, виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва і майстер-класи.

Серед книжкових виставок: «Читаємо всією родиною»; «Літературний дощ новинок»; «Наш край у книгах, листівках і пресі»; «Цікавинки іноземними мовами»; виставка рідкісних видань з колекції О.Ільїна.

Родзинкою святкування цьогорічного Всеукраїнського дня бібліотек став безкоштовний майстер-клас із 3d ручками. Цей сучасний девайс викликає жвавий інтерес як у дорослих, так і у дітей і з кожним днем набуває усе більшої популярності. На підготовлених спеціальних трафаретах учасники майстер-класу малювали тривимірні зображення, які потім можна було забрати із собою на пам’ять, або ж подарувати комусь із друзів чи рідних.

Окрім цього інтернет-центр представив роботизованих кота і кобру, ними навіть можна було покерувати, охочих також вистачало.

Гості свята радо брали участь у пізнавальних і жартівливих вікторинах, за що отримували солодкі подаруночки, а підготували ці інтерактиви відділ обслуговування користувачів, відділ документів з питань медицини та охорони здоров’я, відділ мистецтв, краєзнавчий та бібліографічний відділи бібліотеки.

Жвавим інтересом серед нашої аудиторії завжди користуються різні майстер-класи, тож і святкування Всеукраїнського дня бібліотек не обійшлося без них, гості свята виготовляли книжкові закладинки разом із відділом абонемента, спробували свої вміння з каліграфії разом із відділом рідкісних і цінних видань та малювали в різних техніках образотворчого мистецтва із бібліотекарями відділу мистецтв.

Своєрідним візуальним супроводом для свята стала демонстрація відеоролика «Автографи та дарчі написи» і буктрейлерів, які створили бібліотекарі, обравши кращі книги на власний смак. Паралельно для усіх бажаючих проводилися екскурсії бібліотекою.

Наші партнери благодійний фонд «Повернення до життя» провели безкоштовне експрес-тестування на ВІЛ та гепатит «С». Працівники центру "Безоплатної правової допомоги" надавали безкоштовні консультації на правову тематику. А біля стенда книгарні Власової можна було придбати цікаві видання як для дорослих, так і для дітей.

Свято пройшло із дотриманням усіх санітарних норм, гостям при вході на прибудинкову територію вимірювали температуру і обробляли руки. Кожен учасник свята окрім приємних вражень отримав і поліграфічну продукцію від бібліотеки.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського відсвяткувала Всеукраїнський день бібліотек
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua