ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Молоде українське свято – Всеукраїнський День краєзнавства


Фон

 

Молоде українське свято – Всеукраїнський День краєзнавства

Шановні користувачі, вітаємо зі святом – Всеукраїнським Днем краєзнавства, який відзначається сьогодні. Адже саме 28 травня 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства. Саме від цього дня, який вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху, веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України. І лише з 2017 року на офіційному рівні було прийняте рішення відзначати цей день наприкінці травня.

Відділ краєзнавства обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського упродовж тривалого часу проводить засідання краєзнавчих студій, презентації книжкових і періодичних видань та багато інших науково-просвітницьких заходів, спрямованих на те, щоб привернути увагу громади до досягнень та успіхів у галузі краєзнавства, проблем та нових краєзнавчих проектів.

Ми сподівалися цього року теж організувати багатолюдні заходи, аби зустрітися з нашими партнерами і друзями відділу, подякувати за книжкові подарунки – дослідження та видання з популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій нашої малої батьківщини Кіровоградщини, відзначити репрезентації практичних здобутків у цьому напрямку; залучення до вивчення та пізнання рідного краю громад селищ, містечок і міст області та всієї України; підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців; поглиблення співпраці з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами, громадськими організаціями, зацікавленими у розвитку краєзнавства.

Проте, зважаючи на умови сьогодення, пропонуємо вам, шановні читачі, вебресурси, які були напрацьовані бібліотекою для задоволення ваших інформаційних потреб. Насамперед звертаємо вашу увагу на вебсайт і величезний розділ «Краєзнавство», що вміщує інформацію про місто Кропивницький та Кіровоградську область, календар дат і подій Кіровоградщини, хронічку культурного життя області. Запрошуємо до віртуальної цифрової бібліотеки, де розміщені оцифровані рідкісні та цінні краєзнавчі видання, а також збірки сучасних авторів–земляків. Ми пишаємося бібліотечними якісними та ефективними інформаційними продуктами – проектами, які користуються великою популярністю і отримали найвищі оцінки громади – «Видатні особистості Кіровоградщини», «Персони українського театру», «Єлисаветградський абрис Якова Паученка», «Голоси з війни» та багато інших.

Вітаємо друзів і партнерів бібліотеки зі святом - Всеукраїнським Днем краєзнавства, зичимо доброго здоров’я й творчих успіхів. А Всіх користувачів після завершення карантину запрошуємо до відділу краєзнавства та гостинних відділів бібліотеки. До зустрічей!

Світлана Приймак,
заввідділом соціокультурної діяльності.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Молоде українське свято – Всеукраїнський День краєзнавства
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua