ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Що почитати для душі


Фон

 

Що почитати для душі

 

Здається, чим довше тягнеться карантин, тим важче встати вранці з ліжка та змусити себе змінити зручну піжаму на діловий одяг. Ви також можете втратити відчуття часу, з’їсти тижневий запас продуктів за день та не виносити сміття тиждень. У такій атмосфері лінощі все більше поглинають…

Побороти їх Вам допоможе складання детального плану дня на тиждень вперед. Сюди потрібно внести все: від пробудження та ранкових ритуалів до правильно вибраної книги перед сном. І саме з цим наші працівники Вам невпинно допомагають. Отже, вибирайте свіженьку підбірку книг на карантинні будні на нашому блозі http://blog.library.kr.ua/

 


«О-ла-ла!». – К., 2017, «Школа паризького шарму». – К., 2019., «Француженки не сплять на самоті». – К., 2017, Джеймі Кет Каллан

Ми всі постійно творимо свою історію, саме ми – художники свого життя, його творці. І самі вирішуємо, в які кольори розфарбовувати свій світ, свій день. Так роблять француженки. Вони завжди елегантні, стильні, привабливі. Вони мають свій шарм. В чому ж їх секрет? Цих секретів багато. В кожній своїй книзі Джеймі Кет Каллан їх відкриває, дає поради, як трохи наблизитися до щастя. Варто прислухатися до цих порад – бачити красу в усьому, дозволити собі бути собою, довіряти своєму серцю, цінувати теперішні моменти – завтра усе може змінитися, пом’якшити свій голос – і ви пом’якшите своє серце, мандрувати, танцювати, насолоджуватися!


 

Александрова Ірина,
головний бібліотекар відділу абонемента

 


«Амстердам», Ієн Мак’юен

Роман має досить сумний зміст, як всі інші твори письменника. Головними героями є двоє друзів – редактор лондонської газети Вернон Гелідей та відомий в Європі композитор Клайв Лінлі. На початку роману вони зустрічаються на похоронах їхньої подруги фотографа Моллі Лейн. Ці двоє друзів, знаходячись під впливом болісної події, домовляються, якщо один з них буде важко і довго хворіти, інший позбавить його від страждань і відправить в Голландію, де можна законно зробити евтаназію.

В житті і редактора, і композитора протягом роману трапляються різні події, досить печальні. І обидва в своїх справах зазнають фіаско. Композитор закінчує свій великий музичний твір, з яким їде в Амстердам. Редактор теж прилітає в це місто. Один одному вони підмішують отруту, зрозумівши, що їхнє життя пройшло. Автор своїми творами стверджує, що смерть – це форма звільнення від страждань. У 1998 році за роман «Амстердам» автор отримав Букерівську премію.


 

Александрова Ірина,
головний бібліотекар відділу абонемента

 


Дебютний роман Кіри Малко «Нижче»

Головна героїня роману – 25-річна Поліна – вирішує змінити роботу в київському офісі на роботу офіціантки на рейсі величезного морського лайнера. І це дійсно кардинальний вчинок. Дівчина підписує контракт на півроку. Назва твору вже свідчить, що мова йтиме про те, що нижче ватерлінії, що приховано від очей пасажирів. Велетенський пасажирський лайнер завдовжки 300 метрів, має 19 палуб, розрахований на одночасне перебування трьох тисяч пасажирів – постає зменшеною моделлю світу, де панують гроші, несправедливість, біль і втома. «Нижче» – соціально-психологічний роман з філософським смислом. Авторка – прекрасний психолог. Кожний читач зможе впізнати себе, згадати своє життя, зрозуміти поведінку своїх рідних та коханих, усвідомити свої помилки. «Нижче» – це книга про стосунки.


 

Ірина Александрова,
головний бібліотекар відділу абонемента

 

Алергічні захворювання – актуальна проблема медицини

Алергію називають хворобою ХХІ століття і не дарма: на алергічні захворювання страждає понад 40% населення планети, і ця цифра невпинно зростає, зокрема і в Україні. Вважається, що до 2025 року кожен другий житель планети матиме той чи інший вид алергії. Що ж таке алергія? Алергія – це гіперреакція імунної системи на вплив будь-яких речовин (алергенів), які організм сприймає за чужорідні.

Алергенами можуть виступати будь-які речовини, які нас оточують. У дітей частіше за все це харчові продукти – молоко, яйця, риба, у дорослих – пилок рослин, побутові алергени – кліщі домашнього пилу та цвілеві гриби, а також отрута комах.

Імунній системі потрібен час, щоб розпізнати і запам'ятати алерген. Коли вона стає чутливою до речовини, імунна система починає створювати антитіла, щоб атакувати її. Цей процес називається сенсибілізацією. Сенсибілізація може тривати довгий час, іноді навіть десятки років. Цим і пояснюється те, що алергія може розвиватися у будь-якому віці.


Про все це можна прочитати на сторінках наступних видань: Б.М.Пухлик «Елементарна алергологія», Вінниця, 2002; Ш.Фелтен «Алергія: допоможи собі сам», С-Петербург, 1995; І.А.Шувар «Особливо небезпечні рослини України», 2013; Б.М.Пухлик «Алергологія», Вінниця, 2004; В.А.Фрадкін «Діагностичні та лікувальні алергени», М., 1990; Н.Г.Соколова, В.Д.Тульчинська «Педіатрія з дитячими інфекціями», Р-на-Дону, 2010; Ф. Ліберман «Лікування хворих алергією», 2001; «Клінічні реакції на їжу», М., 2000.

Ці видання розраховані на різні категорії читачів.

У разі підозри на алергію не зволікайте зі зверненням до спеціаліста – тільки так можна зберегти якість свого життя та уникнути ускладнень.


 

Лариса Медведєва,
бібліотекар відділу документів з питань
медицини та охорони здоров’я

 

Тож читайте, обирайте потрібну літературу, використовуйте її з користю для себе і знайте, що всі ці книги та набагато більше знаходяться в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського, яку можна відвідати після завершення карантину.

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Що почитати для душі
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua