ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У відділі мистецтв відбулася зустріч з Віталієм Запекою і презентація роману «Цуцик»


Фон

 

У відділі мистецтв відбулася зустріч з Віталієм Запекою
і презентація роману «Цуцик»

 

25 січня 2020 року в рамках творчого проекту для учасників/учасниць бойових дій «Арт – блокпост» у відділі мистецтв відбулася презентація роману «Цуцик» полтавського письменника, учасника бойових дій на сході України Віталія Запеки. За його словами, в житті він спробував чимало занять, досяг професійного успіху у фотомистецтві, адже став рейтинговим фотохудожником: за версією сайту Fotografers входив до сотні кращих фотомитців України.

Після повернення з зони АТО, де провів три роки у складі добровольчого батальйону “Полтава”, Віталій відкрив у собі письменницький талант. Його короткі, наповнені глибоким сенсом розповіді про збройний конфлікт на сході України, що зламав тисячі доль та душ, вражають усе більшу кількість людей. У його творчому доробку книги “Слово про війну”, “Батальйон “Полтава” та інші, ще не видані.

Він постійно їздить Україною з презентацією своїх книг, розповідає про ті донецькі й луганські міста і селища, де воював і захищав свою землю, про людей, які там живуть. Тому, на його глибоке переконання, є необхідність нагадувати співвітчизникам, що всі ми живемо у країні, де відбуваються бойові дії.

На передовій разом зі зброєю завжди носив фотоапарат і знімав усе, свідком чого став. Передусім – бойових побратимів, які чи не щодня дивилися в обличчя смерті. Загалом зробив понад 10 тисяч знімків, які зберігаються у Полтавському та Центральному державному історичному архівах України з приміткою: «Зберігати довічно».

Організував багато виставок своїх світлин, на яких зображені обличчя мужніх людей зі зброєю в руках, мирних жителів, руйнації сіл та містечок сходу України.

У новому антивоєнному романі «Цуцик» автор описує реальне життя військових на позиціях, їхні думки та вчинки. Розповідь ведеться від імені звичайного песика, який народився під звуки вибухів та не уявляє, що життя може бути іншим, мирним і тихим.

Роман присвячений дівчинці Юлії Угнівенко та її родині, котра загинула від російських «градів», волонтерам Дніпровського шпиталю та собакам, які нарівні з вояками боронять нашу свободу.

Презентація роману промайнула як одна мить і нікого не залишила байдужим. Треба було бачити обличчя присутніх, більшість з яких - учасники АТО. Жоден з них не піддав сумніву все те, про що говорив автор роману. Усіх підкупила щирість, відвертість та людяність Віталія Запеки, його надзвичайний талант оповідача.

Завершилася презентація інтерактивним спілкуванням з учасниками заходу, усі бажаючі мали можливість придбати книгу й отримати автограф у подарунок.

Один примірник пан Віталій підписав і для бібліотеки, тож після внесення до баз даних книгу можна буде запитувати у бібліотекарів.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У відділі мистецтв відбулася зустріч з Віталієм Запекою і презентація роману «Цуцик»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054