ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Електронний музей книги


Фон

 

Електронний музей книги

 

Шановні читачі!

Ми презентуємо можливості сайту ОУНБ, які допомогають ефективно та безпечно використовувати сучасні технології в роботі й навчанні, у професійному та особистісному розвитку.

Незважаючи на те, що зараз лише в кілька кліків в телефоні або комп'ютері можна знайти мільйони різних книг в електронному вигляді, є досить багато людей, які не можуть жити без друкованих книжок. Їм приємно тримати в руках старі фоліанти і гортати сторінки, відчуваючи їх запах. Більш древні і цінні екземпляри зараз надійно заховані у фондах бібліотек, і отримати доступ до них не дуже просто, хоча цілком можливо. Саме тому «Бібліотека онлайн» надає доступ користувачам до Електронного музею книги і Ви можете власноруч погортати оцифровані старовинні видання – «Мистецтво книги».
http://library.kr.ua/

Колекція Олександра Борисовича Ільїна - одна з найбільших і найзагадковіших колекцій ХХ сторіччя на теренах Європи.

В 1994р. у власність держави перейшли його бібліотека - унікальна за обсягом та цінністю книжок, а також колекція, яку доцільно назвати кунсткамерою (твори мистецтва, пам'ятки археології, прилади, посуд, меблі...) Зібрання книг нині знаходиться в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського, кунсткамера зберігається та експонується в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

Більш детально ознайомитися із колекцією та особистістю чия пристрасть, відкрила широкому загалу безліч предметів старовини, а особливо рідкісних книг можна на сайті бібліотеки у розділі «Цифрова бібліотека», а саме «Електронний музей книги».
http://library.kr.ua/

Колекція польських друкованих документів обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І.Чижевського представлена стародруками, рідкісними книгами XVIII - початку ХХ ст., виданими в Польщі, а також польською мовою в різних містах Європи. Вона налічує понад 60 видань. Розділ «Колекції» «Цифрової бібліотеки» http://library.kr.ua/

Історично становлення нашої країни відбувалося протягом багатьох віків. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на вільне і незалежне життя. Важливо пам’ятати історичні постаті та події для того, щоб не забувати про шлях, який довелося подолати українській державі в своєму становленні. Пропонуємо Вашій увазі розділ «Земляки» Електронного музею книги (Цифрова бібліотека).
http://library.kr.ua/

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Електронний музей книги
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua