ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У бібліотеці ім. Д.І. Чижевського з'явилася нова фотозона


Фон

 

У бібліотеці ім. Д.І. Чижевського з'явилася нова фотозона

Величезна книга, більша за людський зріст, зроблена під старовину — це і є нова фотозона.

Директор ОУНБ ім. Д.І. Чижевського Валентина Животовська наголосила, що нинішні часи вимагають від книгозбірень осучаснення і зміни підходів у роботі.

- Час вимагає все більше інновацій від бібліотек. Останні 3 місяці ми працювали в умовах карантину і шукали нові шляхи обслуговування користувачів. Ми запроваджували нові форми роботи — цифрові виставки, буктрейлери, віртуальну довідку — зазначила директор ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

- З 10 червня бібліотека відкрилася для користувачів, звісно, ми працюємо із дотриманням усіх карантинних вимог, але разом з тим запроваджуємо й інші форми взаємодії із нашими користувачами, щоб люди розуміли, що їх чекають у бібліотеці. Відкриття нової фотозони якраз і є однією із таких форм, - підкреслила Валентина Животовська далі.

Передала цю книгу бібліотеці Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата сьогодні. Про історію створення такого “фоліанта” розповіла президент РТПП Ірина Саєнко.

- Минулого року наше місто відзначало 265-ту річницю свого створення. А оскільки торгово-промислова палата бере активну участь у житті міста, ми вирішили по-особливому привітати його жителів, - зазначила Ірина Саєнко. Далі вона продовжила: “Ми добре знаємо, що всі знання починаються з книги. Так, сьогодні є інтернет, й інші джерела інформації, але ніщо не замінить книгу. Тому ми й вирішили зробити не просто книгу, а ще й фотозону. Після Дня міста вона зберігалася в торгово-промисловій палаті, а тепер ми з радістю передаємо її кращій бібліотеці області”.

Прикметно, що місце і час для такої небуденної події обрано недарма. Зрозуміло, що книга, навіть така неординарна, має зберігатися у бібліотеці. А окрім того, місяць червень - значимий в історії Єлисаветграда-Кропивницького. Бо саме в червні 1754 року відбулося урочисте закладання фортеці святої Єлисавети. До слова, зображення фортеці є і в цій книзі.

Взагалі із фортецею святої Єлисавети пов'язана своя особлива історія книговидання — про що розповів історик-краєзнавець Олександр Чорний. Він зазначив, що саме в друкарні, яка діяла на території фортеці, вперше в Україні було видано книгу “гражданським” шрифтом, а до того всі книги друкувалися здебільшого церковнослов'янським, або ж на латині. Зокрема, у 1765 році тут було видано комедію Жан Батіста Руссо “Кавовий будинок”. Репринтне видання цієї книги, що зберігається у відділі рідкісних та цінних видань бібліотеки, було представлено на експозиції поряд із фотозоною.

Захід відбувся у камерній атмосфері, із дотриманням усіх карантинних вимог. Серед присутніх — бібліотекарі і журналісти місцевих ЗМІ.

А от користувачів запрошуємо до бібліотеки зробити світлини біля “Книги” уже після свят. Виставляйте свої фото у соціальних мережах із хештегом #бібліотекачижевського.

Козакова Ірина,
бібліотекар ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У бібліотеці ім. Д.І. Чижевського з'явилася нова фотозона
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua