ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Олександр Гіталов – славетний хлібороб Кіровоградщини. Біобібліографічний покажчик


Фон

 

Олександр Гіталов – славетний хлібороб Кіровоградщини.
Біобібліографічний покажчик

Шановні користувачі! Пропонуємо вашій увазі біобібліографічний покажчик, присвячений 105-й річниці з дня народження Олександра Васильовича Гіталова (27.05.1915 – 17.03.1994 р.р.).

У покажчику вміщено інформацію про друковані матеріали з фондів ОУНБ ім. Д. І. Чижевського (книги, публікації з обласних та районних газет) та іnternet-ресурси, які висвітлюють життя, трудову та громадську діяльність легендарного господаря хлібного поля, двічі Героя соціалістичної праці – Олександра Васильовича Гіталова, який став знаковою особистістю не тільки для Кіровоградщини, а й для України. У виданні представлені як окремі книги та статті самого О. Гіталова, так і література про нього. Зібраний матеріал допоможе глибше розкрити трудову та громадську діяльність легендарного господаря хлібного поля. Більшість документів, які ввійшли до нього, опрацьовані de visu, а саме: районні газети «Радянське село» з 1962 р. по 1994 р., «Новоукраїнські новини» з 1995 р. по 2020 р.

Покажчик не претендує на вичерпність. Хронологічні рамки відбору літератури складають відрізок часу із 1947 по 2020 роки. Відбір матеріалу закінчено в травні 2020 року. Деякі описи видань, що входять до покажчика, супроводжуються анотаціями. Електронні ресурси подані вибірково, в короткому переліку наводяться найбільш значущі публікації про трудовий шлях Олександра Гіталова.

Покажчик буде корисним науковцям, фахівцям-аграріям, викладачам та студентам сільськогосподарських спеціальностей, краєзнавцям, всім, хто цікавиться історією подвижництва по впровадженню форм організації праці та новаторськими досягненнями нашого земляка Олександара Гіталова.

Електронну версію покажчика розміщено на вебсайті Кіровоградської ОУНБ імені Д.І. Чижевського за адресою: http://library.kr.ua/bibliograph/hitalov.html








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Олександр Гіталов – славетний хлібороб Кіровоградщини. Біобібліографічний покажчик
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua