ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Доброчинець передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського унікальне зібрання старих газет


Фон

 

Доброчинець передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського унікальне зібрання старих газет

 

Кропивницький колекціонер Ігор Світецький передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського без перебільшення унікальне зібрання газет, які виходили друком в 30 – 40 роках минулого століття у тодішньому Зінов’єську , також є видання з Києва та Москви. Це, зокрема, газети « Зиновьевский пролетарий» (1927 – 1930 рр.), Соціалістичний наступ (1934 – 1935 рр.), «Металлист» (1926 – 1927 рр.) , київська - «На зміну» (1938, 1941 рр.) і московська - «Пионерськая правда» (1938, 1941 рр.). Усього майже півтисячі номерів.

Ігор Світецький розповів, що газети йому передали товариші, у них вони просто лежали в коморі і люди вже збиралися їх здати на макулатуру, але для знавця старовини така «макулатура» - то справжній скарб. Довго не роздумуючи він забрав їх собі, упорядкував як зміг, а потім вирішив передати на зберігання до головної книгозбірні області.

Унікальні краєзнавчі видання внесуть до електронного каталогу бібліотеки, а згодом оцифруюють, аби вони могли бути доступними для дослідників-науковців і усіх, хто цікавиться історією нашого краю.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Доброчинець передав ОУНБ ім. Д.І. Чижевського унікальне зібрання старих газет
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua