ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Дотримуйтесь правил, піклування про себе – це піклування і про оточуючих


Фон

 

Дотримуйтесь правил, піклування про себе – це піклування і про оточуючих

 

Шановні користувачі!

Дотримання правил гігієни – найкраща профілактика інфекційних захворювань:

  • Мийте руки, адже інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Небезпека зараження збільшується, коли ви тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.
  • Користуйтеся тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками – як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.

 

Користуйтеся маскою правильно і будьте здоровими!

 

Донедавна медичні маски були не дуже популярними серед українців, але у зв’язку з поширенням коронавірусу в світі на них суттєво зріс попит. Багато людей впевнені, що пов’язки на обличчя зовсім не захищають від вірусів і бактерій. Це не так. Проблема в тому, що ми не вміємо правильно їх використовувати.

Медична маска – це бар’єр між слизовою людини і джерелом інфекції. І головне її завдання – знизити концентрацію аерозолю, який потрапляє на слизову. Якщо ми хочемо отримати максимальний ефект, необхідно дотримуватися низки правил, як правильно носити маску від грипу.

1. Маска повинна щільно прилягати до обличчя, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя.

2. При використанні пов’язки забороняється чіпати її руками. При контакті інфекція потрапляє на руки і може потрапити в організм через слизову оболонку очей або рота.

3. Знімати маску можна тільки за вушні петлі, не торкаючись до її тканини.

4. При будь-якому контакті рук з зараженим матеріалом необхідно їх ретельно помити або використовувати дезінфікуючий спрей.

5. Міняти маски кожні 2 години. Використані вироби викидати тільки в сміття. Не потрібно зберігати пов'язку, класти її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров’ю. Не забувайте, що медична маска одноразова.

6. Одягати пов’язку на обличчя необхідно тільки в приміщеннях, в транспорті або при прямому контакті з хворою людиною. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Дотримуйтесь правил, піклування про себе – це піклування і про оточуючих
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua