ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Незвичайні захоплення відомих поетів та письменників


Фон

 

Незвичайні захоплення відомих поетів та письменників

«Кожній людині потрібно якесь хобі», - сказав письменник Фредерік Бегбедер. І це дійсно правда. Хобі – це улюблена справа, якою хочеться займатися, не шкодуючи часу і сил. Воно повинно приносити задоволення, відволікати від буденності. Хобі важливе, оскільки нагадує нам, що не все у цьому світі обертається навколо продуктивності, ефективності та прибутків.

Відомі письменники теж мали улюблені заняття і це не лише література. Додаткові захоплення допомагали їм на деякий час відволіктися, відпочити та отримати натхнення на написання чогось нового.

Гете

Німецький поет дуже любив фіалки. Гуляючи містом Веймаром, автор «Фауста» сіяв насіння фіалок всюди, де було вільне місце. Завдяки захопленню літератора, населений пункт ставав гарнішим. Місцеві жителі прозвали фіалки, засіяні поетом, «квітами Гете». Флористи вирощують їх і досі, а деякі сорти квітів назвали іменами героїв видатного поета.

Вольтер

Французький поет мав незвичайне захоплення - він ремонтував зламані годинники. Вольтер навіть заснував невелику компанію у Швейцарії, що виготовляла годинники. Продукцію експортував у різні країни, у тому числі Францію. Літератор одним із перших випробував мережевий маркетинг — віддячував бонусами друзям, котрі знаходили для нього покупців.

Марк Твен

Американський письменник був винахідником. Його роботи визнавали навіть науковці. Найбільший успіх Твену приніс альбом із покращеною якістю наклеювання світлин та газетних вирізок. На такому хобі автор «Тома Сойєра» заробив 50 тис. доларів — більше, ніж за всі літературні твори. Твену також належить винахід ремінця, елементи якого присутні в сучасних бюстгальтерах.

Ернест Хемінгуей

Найсерйознішим хобі письменника був бокс. Спеціалісти навіть пророкували Ернесту титул чемпіона. Письменник також пристрасно захоплювався риболовлею і полюванням, боями биків і жінками, війною і випивкою. При цьому мав приголомшливу письменницьку працездатність.

Френсіс Скотт Фіцджеральд

Американського письменника в житті цікавили три речі: література, театр і футбол. Спортом автор «Великого Гетсбі» займався довго і серйозно, починаючи зі шкільних років. Вступивши до університету, Фіцджеральд одразу записався до футбольної команди. Професіоналом Скотт не став — письменнику не вистачило ні зросту, ні ваги.

Лев Толстой

Російський письменник і мислитель мав багато захоплень: музику, грецьку мову, коней та полювання. В 67 років зайшов нове хобі — велосипед. Їзда на велосипеді стала для письменника і відпочинком, і спортом. Коли автору не писалося — він катався. Тридцяти хвилин на двоколісному транспорті вистачало мислителю для приливу сил та енергії. Ще знаменитий письменник з радістю майстрував чоботи для родичів та друзів.

Іван Франко

Українському поету і письменнику приносили задоволення збирання грибів і рибалка. Рибу літератор переважно ловив сітками, які сам і плів. Також Франко насолоджувався пішими прогулянки та мріяв про велосипед, якого так і не придбав.

Микола Гоголь

Російський письменник українського походження прославився як літературними, так і кулінарними витворами. Чоловік сам придумав коктейль із рому та козиного молока, який нині називається «Гоголь-моголь». Письменник також добре готував українські страви — вареники й галушки.

Володимир Набоков

Метелики захопили Набокова з дитинства, і він залишився їм вірним до останніх днів. Письменник завжди дуже цінував можливість серйозно зайнятися ентомологією і поповнити колекцію своїми власними екземплярами. Йому вдалося відкрити 20 нових видів метеликів. Ця діяльність приносила постійний заробіток, а також давала можливість займатися улюбленим заняттям.

Отже, давайте брати приклад з відомих письменників і проводити час з користю та задоволенням. Адже хобі - це невичерпне джерело емоцій, яке позитивно впливає на наше життя, мотивує до успіху, надихає на нові ідеї і їх реалізацію.

Використані джерела

Тетяна Познякова,
провідний бібліотекар
відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Незвичайні захоплення відомих поетів та письменників
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua