ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон ОУНБ ім. Д.І. Чижевського почала відзначати День Незалежності України вуличною акцією


Фон

 

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського почала відзначати День Незалежності України вуличною акцією

Сьогодні, 20 серпня, відбулась вулична акція приурочена до Дня Незалежності України, яку підготували і провели бібліотекарі ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

В рамках акції також відбулося відкриття виставки на склі “Арт блокпост – зцілення мистецтвом», якій передував окремий творчий проєкт «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС». Реалізацією проєкту опікувалися відділ мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського разом із громадською організацією «Мобільна волонтерська група», стартував він іще в жовтні минулого року, і аж до початку карантину наші захисники мали змогу зустрічатися в бібліотеці Чижевського на майстер-класах різних майстринь міста. За цей час вони встигли опанувати різні техніки малювання, і в’язали і пряники імбирні розмальвували – як наголошують організатори і учасники проєкту – це була справжня реабілітація мистецтвом. Навіть під час суворого карантину ці творчі студії не припинялися, а лише перейшли в онлайн формат. Зрештою, проєкт вилився у справжню виставку, хоча ця експозиція далеко неповна – робіт було набагато більше. А тому директор ОУНБ ім. Д.І. Чижевського Валентина Животовська виступила з ініціативою передати частину із них на благодійний ярмарок, який щороку проводиться в обласному центрі перед Великоднем.

Паралельно із презентацією виставки вирували й інші заходи вуличної акції – тут можна було помалювати 3D ручкою, побувати моделлю на арт-розписі по тілу, взяти участь у майстер-класі з виготовлення текстильної ляльки, перевірити свої знання з історії України у різних конкурсах, і зрештою зробити фото на пам’ять біля тематичної фотозони.

Взяти участь у дійстві могли всі охочі, до того ж абсолютно безкоштовно, ми невипадково на цьому наголошуємо, адже часто перехожі перепитували чи треба щось платити, навпаки- на учасників конкурсів чекали заохочувальні символічні призи.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського почала відзначати День Незалежності України вуличною акцією
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua