ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон В ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відкрилася виставка «Великі земляки: рід Капністів»


Фон

 

В ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відкрилася виставка «Великі земляки: рід Капністів»

1 жовтня у відділі мистецтв відбулася презентація пересувної виставки "Великі земляки: рід Капністів" - документально-художня виставка присвячена роду Капністів. Це вже п’ята виставка в рамках проєкту «Великі земляки».

Презентацію відкрила Людмила Рубаненко, співзасновниця творчого клубу «Вітальня на Дворянській», яка розповіла, що дана виставка пов’язана з семи областями України і Автономною Республікою Крим, тобто рід Капністів залишив про себе слід на значній території Україні. Також Людмила Рубаненко подарувала бібліотеці рідкісні репринтні видання книг Максимиліана Волошина зі штампом будинку-музею М.Волошина , які надалі будуть зберігатися у відділі рідкісних і цінних видань ОУНБ ім. Д.І.Чижевського.

Далі перед відвідувачами виступив один з авторів дослідження — кандидат історичних наук Олександр Чорний. Він розповів, що рід Капністів нерозривно пов’язаний з Центральною Україною. Саме Василь Петрович Капніст, миргородський полковник, займався заселенням нашого краю.

В бібліотеці ім. Д.І.Чижевського експозиція працюватиме до кінця жовтня. Після Кропивницького виставка помандрує до Києва і буде розміщуватися в Національному музеї Тараса Шевченка.

Виставка проводиться за підтримки Харківського художнього та історичного музеїв, Лебединського художнього і краєзнавчого музеїв, музею ХНМУ, Кіровоградської ОУНБ ім. Д. Чижевського, ХМР музично-театральної бібліотеки ім. К. Станіславського, ЦНБ ХНУ ім. В. Каразіна, нащадків роду Капністів в Україні, істориків і краєзнавців Харкова, Полтави, Сум, Кропивницького.

Тетяна Познякова,
провідна бібліотекарка
відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

В ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відкрилася виставка «Великі земляки: рід Капністів»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua