ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Любов Кардаш у музично-драматичній вистав “Секрет успіху Соломії Крушельницької”


Фон

 

Любов Кардаш у музично-драматичній вистав
“Секрет успіху Соломії Крушельницької”

17 січня 2020 року у відділі мистецтв відбулася музично-драматична вистава “Секрет успіху Соломії Крушельницької”. Це авторський проект Любові Кардаш – актриси, співачки, викладачки класу бандури та сольного співу Кропивницької музичної школи № 4, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Виставу пані Любов присвятила зірці оперної сцени кінця ХІХ – поч. ХХ століття, нашій співвітчизниці Соломії Крушельницькій. За життя Соломію Крушельницьку вважали найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак – звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за велику честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін.

Любов Кардаш є палкою шанувальницею таланту Соломії Крушельницької. В знак глибокої поваги до неї створила музично-драматичну виставу, в якій виконала головну роль знаної співачки. А роль дівчини, що мріяла виступати на оперній сцені, доручила своїй кращій учениці Анні Чумаченко, яка у 2019 р. стала переможницею конкурсу вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької у м. Тернополі.

Діалоги та монологи у виставі перемежалися аріями з репертуару Соломії Крушельницької та українськими піснями “Віють вітри...”, “Ой, скажіть же, добрі люди...”, “Ой, три шляхи широкії...”, “А я, ти знаєш, не навмисно...”, “Мати моя, сивая горлиця...”

Глядачі на одному диханні сприйняли виставу та чудовий спів Любові Кардаш та Анни Чумаченко. Нагородою співачкам стали оплески та квіти від численних шанувальників.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Любов Кардаш у музично-драматичній вистав “Секрет успіху Соломії Крушельницької”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua