ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Книготерапія


Фон

 

Книготерапія

 

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі інформацію про деякі літературні новинки для приємного дозвілля. Ми хочемо, щоб наші книги стали радістю для вашої сім’ї, об’єднали людей різних поколінь, відкрили їм шлях взаєморозуміння один до одного.

Приємного читання!

«Малеча», Ліса Бреннан-Джобс

Відверта та захоплива книга «Малеча» викликала бурхливі відгуки та обговорення в засобах масової інформації і соцмережах. Книга не має вигаданих персонажів, вона повністю автобіографічна і її авторка – Ліса Бреннан-Джобс – дочка Стіва Джобса, розповідає про свої непрості стосунки з відомим і успішним батьком. Спробуйте поглянути на Стіва Джобса з незвичного ракурсу – очима його дитини. Книга спогадів неймовірно вражає відвертими розповідями про переживання Ліси як дитини, підлітка та юної дівчини. Бреннан описує, що перші роки її життя Джобс заперечував своє батьківство, а її мати працювала прибиральницею та офіціанткою, не отримуючи жодної допомоги від нього. Тільки після проведення тестів ДНК Стів Джобс визнав її своєю донькою. Вона пригадує, як поступово намагалася наблизитися до батька, незважаючи на його відстороненість та прохолоду в стосунках. Деякі описані в книзі моменти, здавалося б, такі незначні, але містять стільки болю і переживань. Авторка не виставляє себе тільки жертвою, а інших – лиходіями, вона правдиво пише і про своє дорослішання, і про власні помилки.

«Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків», Сергій Біденко та Ірина Золотаревич

У підлітків постійно виникає потреба у грошах : на придбання нових гаджетів, одягу, для навчання чи розваг…

Як більшість підлітків вирішують це питання?! Звертаються за допомогою до батьків. Але деколи і батьки не в змозі задовольнити всі прохання, а часом і просто дитячі примхи, і постає проблема: як самому стати фінансово незалежним?! Тандем авторів Сергій Біденко та Ірина Золотаревич, створили справжній посібник, який у цікавій формі дає базові теоретичні та практичні знання майбутнім підприємцям-бізнесменам.

«Книга «Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником», Філ Найт

Немає цікавішого сюжету, ніж історія із самого життя.

Ця книга не просто ще одна розповідь про успіх компанії, це одкровення. Виняткова і оригінальна історія створення спортивного бренду, яку описує сам засновни Філ Найт, перетворилася в цікавий роман із закрученим сюжетом. Ніби гортаєш особистий щоденник людини, яка ділиться з тобою своїми успіхами, переживаннями перед презентацією проекту, чи відчаєм у боротьбі з банківською системою та нестачею грошей. Автор ділиться своїми спогадами про божевільні ідеї, помилки, відносини з партнерами і колегами.

Чудова, надихаюча, чесна книга від творця одного з кращих спортивних брендів у світі.

Детальніше про книжкові новиночки ви можете прочитати на блозі бібліотеки Чижевського http://blog.library.kr.ua/

 

Віртуальні виставки

«Апостол сцени»

У травні минає 180 років від дня народження «батька українського театру», видатного українського драматурга, актора, режисера, театрального діяча, композитора Марка Кропивницького.

Важко переоцінити заслуги Марка Кропивницького перед Україною: театральний діяч, просвітитель, борець за звільнення України, драматург, режисер, новатор, своєю працею він всіляко закликав берегти дух українського народу, захищати його права на власну культуру.

Віртуальна виставка представляє книги із фондів ОУНБ ім. Д.І. Чижевського. Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки, традиційними картковими каталогами та інтернет-ресурсами.

Повну інформацію про життя і діяльність Марка Кропивницького можна знайти на сайті ОУНБ ім.Д.І.Чижевського в розділі «Видатні особистості Кіровоградщини».

Бібліографічний покажчик творів Марка Кропивницького та літературу про життя і творчість театрального діяча можна знайти на сайті ОУНБ ім.Д.І.Чижевського в розділі «Єлисаветградський абрис. Персони українського театру».

«Від книги до творчості»

Що ж може стати джерелом натхнення?... Можливо, книга створить такий стан, що характеризується легкістю польоту думки і яскравих образів, їх ясністю і повнотою, глибокими переживаннями, коли всі творчі процеси протікають особливо продуктивно? Люди черпають натхнення з різних джерел. Настав час дати волю своїй фантазії. Пропонуємо вам підбірку книг з цікавими і модними техніками креативної творчості, котрі стануть генераторами нових ідей, допоможуть відволіктися від буденності і зайнятися творчістю в усіх її проявах.

«Літературна Європа»

Європейська література пропагує вічні цінності, свою увагу зосереджує насамперед на людині, охоплює теми буття. Віртуальна книжкова виставка об’єднує за географічною ознакою сучасних письменників країн ЄС.

http://library.kr.ua/bookexibit/lityevropa.html

«Книги-ювіляри 2020 року»

Ювілей – це серйозна подія в житті людини. Та ювілярами бувають не тільки люди, а й книги. Завдяки книгам ми можемо зануритися в інші життя, мандрувати різними країнами і навіть світами, з них ми дізнаємося про любов, віру, справедливість та дружбу…

Презентуємо віртуальну виставку, присвячену КНИГАМ-ЮВІЛЯРАМ 2020 року

«Чим небезпечні гепатити?»

Гепатит – це запалення печінки, викликане переважно вірусною інфекцією. Існує п’ять основних вірусів гепатиту, названих типами A, B, C, D і E. Всі вони надзвичайно небезпечні через тяжкий перебіг та ризик смерті для інфікованої людини. Тому край важливо стежити за своїм здоров’ям та вчасно проходити діагностику. Кожен пацієнт має право зробити безоплатний тест на вірусні гепатити. Така послуга входить у гарантований державою пакет надання первинної медичної допомоги. Для цього треба звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у вас підписана декларація, і зробити експрес-тест.

А ми пропонуємо вашій увазі віртуальну книжкову виставку «Чим небезпечні гепатити?»

Дбайте про своє здоров’я та перевіряйтеся на наявність небезпечних хвороб.

Всі віртуальні виставки ви можете переглянути зайшовши на сайт бібліотеки у рубрику віртуальні виставки http://library.kr.ua/








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Книготерапія
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua