ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон На Краєзнавчих студіях презентували книгу „Нездійснені проекти”


Фон

 

На Краєзнавчих студіях презентували книгу „Нездійснені проекти”

На Краєзнавчих студіях презентували книгу „Нездійснені проекти”, яку упорядкували краєзнавці Володимир Поліщук, Сергій Невесьолов та інженер-будівельник Валентина Сємічова.

У цьому виданні автори зібрали найбільш значимі нездійснені проєкти в історії міста Єлисаветграда та Єлисаветградського повіту. З протоколів засідань Єлисаветградської міської думи та Єлисаветградської повітової земської управи, з повідомлень у єлисаветградських газетах, з інших архівних джерел ми дізнаємося про плани зі спорудження будівлі Повітової Земської управи, критого ринку на Старо-Базарній площі, пам’ятників, прокладання вузькоколійної залізниці Єлисаветград-Бобринець, будівництва мостів, відкриття “Олександрівської” чоловічої гімназії, Єлисаветградського кадетського корпусу та механіко-технічного училища, перейменування населених пунктів та вулиць тощо, які з різних причин не були втілені у життя. Причин тому багато: іноді місцева ініціатива відхилялася губернатором, або ж у столиці; до будівництва деяких об’єктів не бралися через відсутність коштів; а деякі плани довелося відкласти через початок воєнних дій, і більше до них не повернулися.

У книзі використані документи, які зберігаються у Державному архіві Кіровоградської області, а також фотографії з колекцій Ю. Тютюшкіна.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

На Краєзнавчих студіях презентували книгу „Нездійснені проекти”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua