ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Цікаві факти про кросворди


Фон

 

Цікаві факти про кросворди

 

  • Мінімальний час на рішення кросворду з газети «Таймс» – 3 хвилини 45 секунд – затратив в ході змагання, організованого радіопрограмою Бі-бі-сі «Сегодня», 43-річний англієць в грудні 1970 року.
  • У травні 1966 р. лондонська газета «Таймс» отримала лист від Жінки з острова Фіджі, що повідомила, що їй тільки що вдалося вирішити Кросворд 673 у випуску газети від 4 квітня 1932 Таким чином, максимально витрачений час на розгадку кросворду становить 34 роки.
  • Максимальна кількість кросвордів склав Андріан Белл. З січня 1930 року до своєї смерті в 1980 році він надіслав у газету «Таймс» 4520 кросвордів.
  • Найпродуктивнішим упорядником кросвордів є Роджер Ф. Сквайерс. Він «виробляє» щотижня 35 публікованих завдань.
  • Більше шести місяців знадобилося жителю міста Тулузи, щоб скласти кросворд з 54 тисяч клітин і який включає 12 200 слів.
  • Французи Жанна Луїза і Гі Брут склали кросворд на аркуші паперу довжиною в п'ять і шириною в три метри. 18 000 слів і 50 тисяч клітин.
  • Найбільший кросворд світу, який був опублікований, склав Роберт Тюрко з Квебека. 82951 клітка і 25614 слів.
  • На сьогодні перше місце серед укладачів кросвордів займає Роже Боукарт з бельгійського міста Брюгге. Своє 65-річчя він відзначив тим, що запропонував для книги рекордів Гіннесса найбільший у світі кросворд – довжиною 31 метр і шириною 53 сантиметри, який містив 50 400 слів. питання зайняли 2734 сторінки. Автор становив своє творіння майже чотири роки.

Розгадування кросвордів приносить неабияку користь. По-перше, розвиває інтелектульно, по-друге, допомагає удосконалити навички обчислень, перевірити свої знання, зокрема з математики, розширити кругозір. Та й, просто, це цікаве проведення дозвілля.

Шановні читачі! Запрошуємо Вас перевірити свої знання у нашому бібліокросворді: http://puzzlecup.com/?guess=E14F5D6FA5E530AU

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Ірина Рєзнік,
завідувачка відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Цікаві факти про кросворди
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua