ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Культурний карантин: що читати та чим себе зайняти вдома


Фон

 

Культурний карантин: що читати та чим себе зайняти вдома

 

Знаходячись постійно он-лайн в режимі на карантині, Ви вже втомилися від невтішних новин про поширення вірусу. Тому ми закликаємо Вас залишатися вдома, зберігати спокій та читати книги.

Закинути на плечі рюкзак і відправитися в будь-яку точку планети, а то і зовсім об'їхати весь світ одним махом — і все це з мінімальними витратами. Саці ці пригоди ми можемо Вам запропонувати. Коли занурюєшся в цікаву книгу, то подорожуєш у часі та з кожною сторінкою відкриваєш для себе новий маленький світ.

Отже, підбірка книг, які рекомендує бібліотека ім. Д.Чижевського:

 


«Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму», Варуфакіс Яніс

Як пояснити нерівність людей? Світом керують гроші чи їх відсутність Куди веде людство розвиток технологій? На ці та інші теми зі своєю 13-річною донькою Ксенею розмовляє автор книги Яніс Варуфакіс «Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму». Детальніше про книгу читайте на блозі: http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_18.html


 


«Міфи про охорону здоров’я», Генрі Мінцберґ

Нарікання на систему охорони здоров'я виникають у всіх країнах світу. Часто й самі проблеми схожі: керівництво надто відокремлене від реальної роботи, шаблонне лікування переважає над піклуванням, а фахівці бачать «пацієнта», а не людину. Як налагодити грамотний менеджмент у цій сфері? Чи можна керувати охороною здоров'я як бізнесом? Чи корисна в цій сфері конкуренція? У пропонованій книжці гуру менеджменту Генрі Мінцберґ аналізує фундаментальні аспекти управління охороною здоров'я та розглядає шляхи, як побудувати гармонійну систему.

https://www.facebook.com/КнигоСвітОбласна-універсальна-наукова-бібліотека-імДЧижевського-198718157388281/?epa=SEARCH_BOX


 


«Довго і щасливо», Пол Долан

На прикладі реальних життєвих історій автор допомагає розібратися в собі та зрозуміти, чи станете ви щасливими, якщо оберете власний варіант поведінки.
http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_19.html


 


«Що ти кажеш після привітання?», Ерік Берн

Книга демонструє, як пишеться сценарій життя кожної людини, як він працює і, найважливіше, як кожен може імпровізувати, вносити до цього сценарію зміни й виходити за рамки.
http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_20.html


 


«ТЕКСТ ПЕКС ШМЕКС. Магія переконливих текстів», Вільям Зінссер

На сторінках книги пропонуються корисні практичні поради для створення текстів різної спрямованості, які допомагають сформувати власний стиль оповіді, уникнути поширених помилок, що псують враження від вашого твору. Автор ділиться своїми спостереженнями про те, як утримати увагу читача й написати якісний текст.
http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_67.html


 


«Немислиме», Гелен Томсон

Мозок – це один із найзагадковіших органів нашого тіла. Пам’ять, увага, здатність орієнтуватися у просторі здаються нам звичними, однак учені продовжують здійснювати сотні експериментів, аби пояснити їх. А що відбувається, коли ці функції зникають чи, навпаки, надзвичайно посилюються? Авторка цієї книжки кілька років подорожувала світом, збираючи історії людей із дивовижним мозком. Mозок набагато дивніший, ніж нам здається…
http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_96.html


 


«Маска Червоної Смерті», Едгар Аллан По

Ця історія починається з опису страшної хвороби «Червона Смерть», яка забирає людські життя. Чума вбивала людину менш ніж за півгодини. Серед симптомів спостерігалися «гострі болі, раптове запаморочення і кривавий піт». Щоб уникнути смерті, принц Просперо зібрав тисячі своїх наближених і сховався в ізольованому монастирі, поки не закінчиться епідемія. Що ж буде далі…
http://blog.library.kr.ua/2020/03/blog-post_31.html


 


«Відверта розмова без купюр», Стів Харві

Книга акцентує увагу жінок на мотивації чоловіків. Чому чоловіки не роблять відразу того, про що їх прохають? Як змусити свого обранця взяти на себе певні зобов’язання? Прочитавши цю книжку, ви отримаєте відповіді на свої жіночі питання і зможете скористатися життєвими порадами Стіва Харві.
http://blog.library.kr.ua/2020/04/blog-post.html


 


«Діяти як жінка, думати як чоловік», Стів Харві

Чому Жінки іноді неспроможні збагнути, що саме потрібно Чоловікам? Проблема полягає у тому, що вони звертаються за порадами до інших жінок, хоча варто було б частіше радитись із самими чоловіками. Тож, любі Жінки, не втрачайте свою можливість зазирнути у внутрішній світ Чоловіків.
http://blog.library.kr.ua/2020/04/blog-post_3.html


 


«Лаяти не на те дерево», Ерік Баркер

Автор влаштовує читачеві екскурсію по лабіринтах науки успіху. Що відрізняє неймовірно успішних людей від усіх інших? Як здобути гармонію між домом і офісом? Спираючись на статистику і дивовижні історії з життя книга допоможе зрозуміти, що ефективно, а що ні та почати будувати своє життя так, як завжди хотіли.


 


«Делінквентний підліток», К.В. Седих та В.Ф. Моргун

У навчальному посібнику висвітлюються актуальні проблеми психології підлітків, що схильні до протиправної поведінки. Розглядається структура протиправної поведінки людини, її чинники та профілактика, а також корекція в підлітковому віці.
http://blog.library.kr.ua/2020/04/blog-post_61.html


 


«Дизайн-мислення. Спроектуй своє життя», Білл Барнет та Дейв Еванз

Якщо не знаєш чим займатися в майбутньому, або вибираєш між декількома напрямками, ця книга для тебе. Автори, пропонують поглянути на своє майбутнє очима дизайнера і створити проект власного життя.
http://blog.library.kr.ua/2020/04/blog-post_78.html


 


«Іскра радості», Марі Кондо

Нам кажуть: «Карантин – це не канікули». Радять переосмислити, впорядкувати та почати нове життя з генерального прибирання оселі! А як це зробити правильно, підкаже Марі Кондо, авторка бестселера «Іскра радості».

«Метод КонМарі» допоможе правильно почати, в жодному разі не починайте викидати все поспіль. Ця книжка допоможе опанувати мистецтво впорядкування речей, адже без цього не вдасться правильно організувати своє життя. Ви навчитеся оточувати себе тим, що приносить радість, відрізняючи важливе від непотребу.

https://www.facebook.com/КнигоСвітОбласна-універсальна-наукова-бібліотека-імДЧижевського-198718157388281/?epa=SEARCH_BOX


 

Залишайтесь вдома та читайте книги!!!

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Культурний карантин: що читати та чим себе зайняти вдома
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua