ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ліричний відступ


Фон

 

Ліричний відступ

 

Надворі буяє весна. Піднімають настрій чудові весняні квіти, милують око квітучі сади. ВЕСНА… У кожного з нас ця пора року асоціюється не тільки з пробудженням після зими, а ще з таким чудовим почуттям як кохання. Кожен з нас вкладає в це слово свої певні відчуття, враження, надії і сподівання.

Тож наша порада у сьогоднішніх реаліях – це читання романтичної літератури!!!!

 


«Букет улюблених квітів», Світлана Талан

Герої роману «Букет улюблених квітів» Тамара і Галина, Уляна, Елеонора, Ростислав, Марк, Марина, Паоло, Лариса, Анатолій – люди з певним життєвим досвідом, почуттями і обов’язками, але в житті кожного з них є місце коханню, яке важливо не розгубити йдучи складними життєвими дорогами.

Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму – гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагнула дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…Тож, чи дізнається Тамара правду про свого батька, а також ще чи розгадає багато таємниць, якими оповите її життя?

Сюжет наскільки захоплюючий, а долі героїв настільки тісно переплетені, що книга не відпускає, доки не дочитаєш до останньої сторінки.


 


«Чому ми кохаємо: природа й хімія романтичних почуттів», Гелен Фішер

Скептики кажуть, що кохання – це лише хімія. Психологи називають його хворобою. Романтики вважають еліксиром вічного життя. Час дізнатися, хто з них має рацію. Саме ці секрети розкриває автор у своїй книзі.

Чому ми кохаємо? Чому обираємо людей, яких обираємо? Як чоловіки й жінки різняться у своїх романтичних почуттях? Кохання з першого погляду. Кохання й жага. Кохання і шлюб. Любов у тварин. Як еволюціонує кохання? Кохання і ненависть. Який він – закоханий мозок? Як завоювати любов і чи можна її зберегти? І що воно взагалі таке – кохання?

Це надзвичайна екскурсія наукою та мистецтвом старовинного романтичного почуття. Книга містить результати досліджень, для яких було застосовано новітні технології сканування мозку. Тут відповіді на запитання про мінливе й часто неконтрольоване почуття, яке ми звемо коханням.

«Кохання глибоко врізалося в наш людський дух. Якщо людство проживе на цій планеті ще багато мільйонів років, ця споконвічна сила і тоді пануватиме над нами» – вважає Гелен Фішер.


 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Ліричний відступ
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua