ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Фахівці ОУНБ ім. Д.І. Чижевського провели обласний методичний семінар «Бібліотекар Кіровоградщини» в онлайн-форматі


Фон

 

Фахівці ОУНБ ім. Д.І. Чижевського провели обласний методичний семінар «Бібліотекар Кіровоградщини» в онлайн-форматі

 

30 липня працівники бібліотеки започаткували нову форму спілкування з бібліотеками регіону за допомогою онлайнової платформи ZOOM. Надалі ми плануємо розвивати такий формат проведення семінарів, оскільки проба вийшла вдалою.

Методичний семінар «Бібліотекар Кіровоградщини» був присвячений темі «Інновації в діяльності бібліотек» і проходив в онлайн-форматі на платформі ZOOM.

Участь у семінарі взяли 52 бібліотеки області, в тому числі бібліотеки ОТГ, і це досить важливе уточнення, що вказує на сучасне технологічне оснащення бібліотек у малих містах і селах. А бібліотекарів-учасників набагато більше, оскільки в кожній книгозбірні слухати семінар (або бути учасниками) мали можливість усі працівники.

Привітала учасників і відкрила семінар Валентина Животовська, директор ОУНБ ім. Д.І. Чижевського, вона наголосила, що в карантинних умовах роботи бібліотеки мають посилено працювати над впровадженням новацій, аби задовольнити інформаційні запити своїх користувачів, і навіть більше того – залучати нових.

Програма семінару була досить насичена, його учасники прослухали сім доповідей разом із презентаціями. Таким чином, головна книгозбірня області представила власний напрацьований досвід в умовах карантину.

Зокрема, про інновації у роботі ОУНБ ім. Д.І. Чижевського, онлайн-ресурси для підвищення професійної компетенції бібліотекарів, про досвід дистанційної роботи бібліотек регіону інформували заступники директора ОУНБ ім. Д.І. Чижевського Оксана Ткаченко і Єлизавета Літвінова, а також завідувачка науково-методичним відділом бібліотеки Любов Циганкова. Окрім цього, учасники семінару розглянули й інші теми, зокрема, йшлося про соціологічне дослідження «Наявність у фондах ОУНБ ім. Д.І. Чижевського книг з дарчими написами та автографами», як бібліотеки області представлені у соціальних мережах та ознайомилися із новинками сучасної художньої літератури та літератури з краєзнавчої тематики, що надійшла у фонди ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

Це був перший повноцінний семінар, який фахівці ОУНБ ім. Д.І. Чижевського провели за допомогою ZOOM-платформи. Кількість учасників засвідчила, що такий формат спілкування із бібліотеками регіону не просто на часі, а й досить успішний, тому подібні заходи з обміну досвідом в онлайн режимі продовжуватимуться.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Фахівці ОУНБ ім. Д.І. Чижевського провели обласний методичний семінар «Бібліотекар Кіровоградщини» в онлайн-форматі
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua