ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Дарунки до Дня святого Миколая


Фон

 

Дарунки до Дня святого Миколая

День святого Миколая – одне з шанованих православних і католицьких релігійних свят. У цей день відбувається вшанування пам'яті святого Миколая, що опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує; допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей, студентів, моряків, торговців та лучників.

За традицією в ніч напередодні Дня святого Миколая діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, яке здійснив святий Миколай і вчаться у нього бути милосердними.

В пам'ять про милосердя святого Миколая, цього дня відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

Напередодні Дня святого Миколая до відділу мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського завітав знаний кропивницький галерист, меценат, благодійник Микола Миколайович Цуканов. Як завжди він прийшов з подарунками: календарями на 2021 рік та книгою “Анатолій Кривохижа: “Ятраню” себе віддав”, виданою галереєю “Єлисаветград” до 95-річчя від дня народження народного артиста України, почесного громадянина міста Кропивницького, багаторічного керівника заслуженого ансамблю танцю України “Ятрань” Анатолія Михайловича Кривохижі. Книга видана на кошти Благодійного фонду “Щаслива дитина – квітуча Україна” і матеріальної підтримки родин Кролевців та Хачатрян.

Книга, подарована бібліотеці, займе достойне місце у зібранні ОУНБ ім. Д.І. Чижевського та дозволить користувачам ознайомитися з історією легендарного ансамблю “Ятрань” та з життєписом його багаторічного керівника А.М. Кривохижі.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Дарунки до Дня святого Миколая
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua