ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Що новенького на блозі


Фон

 

Що новенького на блозі

 

Шановні читачі, пропонуємо ознайомитися з правилами, які дозволяють визначити про що йдеться в книзі, яку ви обрали собі для читання:

  1. Класифікуйте книгу за її видом та предметною областю.
  2. Щонайкоротше опишіть про що вся книга.
  3. Перелічіть її основні частини у відповідному порядку та зробіть їхній план.
  4. Визначте завдання, які намагається вирішити автор.

Застосування цих чотирьох правил може допомогти вам відповісти на елементарне питання : «Про що ця книга загалом?». Тут йдеться про виявлення провідної теми і те як автор її розвиває, розділяючи на підтеми.

На нашому блозі з’явилися новинки, які працівники бібліотеки радять для читання. Вибирайте те, що вам смакує найбільше для приємного проведення дозвілля.

 


«Самомотивація», Андро Донован

Автор впевнена, що щасливим може бути кожен. В своїй книзі «Самомотивація» пані Донован вчить нас бути уважнішими до себе, віднайти своє «Я», жити в гармонії з собою.

Поради авторки не містять готових рецептів, кожен обирає свій шлях сам, а практичні поради і вправи допоможуть віднайти внутрішню рівновагу. Отже, тільки вам вирішувати, яким буде ваше життя, адже ви самі його творите.

http://blog.library.kr.ua/2020/07/blog-post.html


 


Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей

Книга відіграє важливу роль в житті кожної людини. В наш час гаджетів та інформаційних технологій актуальною залишається популяризація читання, зокрема, сімейного. Всім відомо, що мудрість книг об’єднує людей, позитивно впливає на родинні стосунки, допомагає пізнавати світ разом з дітьми. Яскравим прикладом книжок для сімейного читання, цікавих як дітям, так і дорослим, є серія книг-біографій відомих людей «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» видавництва «Агенція «ІРІО». Серед героїв серії – Стів Джобс, Ігор Сікорський, Леонардо да Вінчі, Блез Паскаль, Леонід Каденюк, Альберт Ейнштейн, Нікола Тесла, Маргарет Тетчер, Вільям Шекспір, Коко Шанель, Роксолана, Марія Кюрі, Чарлі Чаплін. Усі захоплюючі біографічні нариси серії написані зрозумілою дітям мовою, книги гарно ілюстровані.

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_26.html


 


«Маленька книга люке: Секрети найщасливіших людей світу», Мік Вікінг

Мік Вікінг автор бестселера «Маленька книга Хюґе: як жити добре по-данські» та засновник інституту дослідження щастя в Копенгагені, виявив загальні риси притаманні самим щасливим людям світу. Дозвольте запросити Вас до Копенгагена, адже саме в ньому знаходиться Інститут дослідження щастя. Саме звідси разом з Міком Вікінгом Ви відправитеся на пошуки скарбів і відповідей на питання; в чому полягають загальні ознаки щастя, що об’єднує самих щасливих людей в світі, чому можна навчитися в різних країнах коли йде мова про щастя, і що можна вдіяти, щоб стати щасливішим.

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_13.html


 


«Джерело», Ден Браун

Романи Дена Брауна як своєрідні путівники, їх можна читати з відкритим гуглом, щоб паралельно споглядати мистецькі об’єкти. Цікаво, що в Італії і Франції вже навіть водять туристів по маршрутах професора Ленгдона.

Звідки ми прийшли? Куди прямуємо? Що нас чекає в майбутньому? Чи зможуть роботи замінити людей і чи безпечно це? Відповіді на ці питання ми знайдемо в науково-фантастичному містико-детективному трилері «Джерело».

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_24.html


 


«Бог завжди подорожує інкогніто», Лоран Гунель

Ця книга захоплює з перших рядків: насичена, пізнавальна, захоплива, не відпускає до останньої сторінки. Мотивує до звільнення від всього, що обтяжує, як в стосунках, так і власних накручених комплексів. Надихає на досягнення цілей і здійснення мрій. Автор уміло поєднав психологію з художньою літературою.

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_24.html


 


«Джерело», Айн Ренд

Уявіть, що ви народилися у першій половині ХХ століття в США і раптом виявили, що люди, маючи радіо, газети, кораблі та літаки, досі живуть у будинках, зведених у грецькому стилі. Вони не сприймають нічого, крім фронтонів, химерних статуеток, карнизів та колон Відмовляються бачити прогрес. Саме в такій ситуації опиняється головний герой роману — талановитий архітектор Говард Рорк. Він навіть не намагається відкрити оточенню очі на абсурдність ситуації, а просто виконує свою роботу. Таких як він суспільство не сприймає і вважає «хворими» і неправильними. Перед ним зачиняють двері і всіляко намагаються виштовхнути подалі від епіцентру архітектурного життя. Що ж вчинить герой та чи справді бути егоїстом погано?

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_24.html


 


«Дівчинка, яка рятувала книжки», Клаус Гагеруп

В книзі йдеться про дівчинку Анну, яка дуже любила читати. Вона читала їх цілими днями. Саме у книжках вона знайшла сотні нових друзів. Якось вона дізнається, що стається з книжками, яких ніхто не читає в бібліотеці. Їх просто знищують! Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю про зачарований ліс та її загадкового автора?

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_23.html


 


Афористика українською на книжковій полиці

Людину завжди вабили глибина думки, лаконічність і влучність висловлення, концентрація смислів. Особливо виразно життєва мудрість проглядає в афоризмах, притчах, прислів`ях, приказках, крилатих висловах. Існували вони з давніх-давен. Їх основою були біблійні повчання, народна мудрість, висловлювання особистостей, героїв творів тощо. Кожна епоха мала своїх визначних творців афористичного жанру, мисленнєві набутки яких, ніби мед у сотах, золотився в книгах. Таких видань наша книгозбірня має чимало.

Пропонуємо ознайомитись із найновішими виданнями. Деталі за посиланням:http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_17.html


 


«Наш дивакуватий мозок», Дін Бернет

Дуже корисна, пізнавальна книга під назвою «Наш дивакуватий мозок», автором якої є англійський невролог, медіа-експерт та блогер Дін Бернетт.

Робота мозку відіграє значну роль в житті кожної людини - це дуже складний механізм. Детально розповісти про діяльність мозку в доступній формі зовсім не просто, але автору це вдалося. В книзі теоретичні викладки підкріплюються цікавими прикладами, іноді навіть з гумором, завдячуючи цьому, навіть опис складних процесів засвоюється легко.

http://blog.library.kr.ua/2020/06/blog-post_12.html


 


Цікава бібліографія у запитаннях і відповідях, або Бібліографічне намисто handmade

Робота розроблена як консультація для читачів по використанню Електронного каталогу, і така, що має 20 мінічастинок. З щотижневою публікацією на блозі бібліотеки 2-3 частин. Загалом 7-8 тижнів, два місяці. Оскільки, більше 5 хвилин пересічний читач бібліографію не сприймає, так було і задумано. Кожна наступна мініконсультація трішечки складніша за попередню, тобто витримується принцип – від простого до складного. Наростає кількість параметрів пошуку, є навіть зразок професійного пошуку. Для підтримки інтересу використовується іноді відступ, жарт, сленг, які зменшуються по мірі зростання складності матеріалу. Цілком витримана виховна складова: виховання любові до малої батьківщини, можливостей регіональної рекреації, екологічна складова тощо.

Завітайте на блог бібліотеки та вивчайте цікаву бібліографію!


 

Матеріал згрупувала та поєднала
Бородавкіна Анна,
бібліотекар

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Що новенького на блозі
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua