ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон До Міжнародного дня відмови від куріння бібліотекарі провели акцію «Обміняй цигарку на цукерку»


Фон

 

До Міжнародного дня відмови від куріння бібліотекарі провели акцію
«Обміняй цигарку на цукерку»

Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) – відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 90% смертей від раку легенів, 75% – від хронічного бронхіту і 25% – від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.

В Україні курять 31% громадян, з яких – 45% чоловіків і 9% жінок; серед молоді – 45% юнаків і 35% дівчат. Кожен четвертий підліток викурює свою першу цигарку у віці 10 років. За офіційною статистикою, щороку від хвороб, пов’язаних з курінням, помирає до 120 тис. осіб. Наша країна посідає 17 місце в списку країн – лідерів за кількістю курців. Щорічно число українців, які палять зростає на 100000.

Метою відзначення Міжнародного дня відмови від паління є сприяння зниження поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння всіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

До Міжнародного дня відмови від куріння працівники відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я провели акцію «Обміняй цигарку на цукерку». Учасниками акції стали перехожі на вулиці Великій Перспективній. Присутні також мали змогу ознайомитися з підбіркою документів про шкоду тютюнопаління та пропаганду здорового способу життя.

Продовжився захід у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я, де можна обміняти цигарку на цукерку до кінця тижня.

Катерина Ісаєнко,
головний бібліотекар відділу документів
з питань медицини та охорони здоров'я








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

До Міжнародного дня відмови від куріння бібліотекарі провели акцію «Обміняй цигарку на цукерку»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua