ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Порада для читання


Фон

 

Порада для читання

 

Читання цілої книги, особливо довгої і складної, ставить перед читачем найскладніші з можливих проблем. Читати оповідання майже завжди легше, ніж читати роман; читати статтю майже завжди легше, ніж читати книгу з тієї ж теми. Якщо ви можете прочитати епічну поему чи роман, то прочитаєте і ліричного вірша чи оповідання; якщо вам вдасться прочитати книгу пояснювального характеру – історичну чи філософську працю чи науковий трактат – то прочитаєте і статтю і резюме з цієї ж галузі.

Порада, яку ми б хотіли вам дати щодо читання будь-яких художніх розповідей, така: читайте швидко і цілком поринувши у книжку. Найкраще, якщо вам вдасться прочитати художню розповідь за одним присідом, хоча це рідко можливо з великими романами, особливо якщо ви зайнята людина. Утім, до цього ідеалу можна наблизитись, утиснувши прочитання художньої розповіді в максимально короткий проміжок часу. Інакше ви забуватимете що раніше трапилося у творі, впустите цілісність сюжету і загубитесь.

Пропонуємо вам для приємного проведення дозвілля свіженьку підбірку книг на нашому блозі: http://blog.library.kr.ua/ і сподіваємося, що наша порада в читанні вам буде корисною.

 


«Токійська наречена», Амелі Нотомб

Якщо ви цікавитеся культурою та особливостями менталітету жителів Японії, пропонуємо художню книгу бельгійської письменниці Амелі Нотомб «Токійська наречена» (Львів., 2019), переклад із французької здійснив Павло Мигаль.

Молода бельгійка Амелі приїжджає до Японії, де вона провела перші п’ять років свого життя. Починає заробляти репетиторством і знайомиться з японцем Рінрі, який навчається в університеті і є сином багатих батьків. Вони обоє – немов люди з різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас…


 


Таємниці «Щоденника книгаря»

Кумедні мемуари, присвячені одному року роботи власника книгарні у маленькому містечку Шотландії.

«Щоденник» – це історія про те, як бути книгарем. Якщо вам досі здається, що власник книгарні – людина, яка може цілий день читати книжки, то ви помиляєтеся. Життя книгаря непередбачуване та вимагає любові до своєї справи.

Ця історія навіть не про книги, а про людей, які люблять книги або вдають, що люблять їх, про їхні історії, характери окремих особистостей.


 


«Залишок дня», Кадзуо Ішіґуро

Це історія з суто англійським гумором. В романі описується внутрішній світ дворецького – людини, яка незворушна до кінчиків пальців, нічого не може його вивести з рівноваги, ніщо не може вплинути на його прагнення служити господарю.

Чудова книга, яка викликає багато емоцій та переживань.


 


«Право на помилку», Джессіка Бекол

Автор надає безліч корисних порад і життєвих історій, які допоможуть жінкам самоствердитися. Завжди кажіть ТАК новим можливостям. Ми не контролюємо все, іноді ми помиляємося і не всі нас люблять. Це складова ризику й роботи загалом. Довіряйте своєму інстинкту, який підказує вихід, навіть коли здається, що ви поспішаєте.


 


Правила, які варто порушити

Автор переконаний, що кожен має свій шлях, а успіх не залежить від дотримання правил, диктованих родичами, друзями чи знайомими.

Прочитавши книгу, ви дізнаєтеся:

  • як критично оцінювати будь-які рекомендації та судження;
  • чим шкідливі «добрі поради» і як вони щодня відтягують нас від успіху;
  • які правила дійсно працюють і чому;
  • де черпати сили для протистояння шаблонним порадам від близьких.

 

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Порада для читання
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua