ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Нездійснені проєкти


Фон

 

Нездійснені проєкти

8 жовтня 2020 року о 12.00 в рамках Краєзнавчих студій відбудеться презентація книги „Нездійснені проекти”. Видання упорядкували краєзнавці Володимир Поліщук, Сергій Невесьолов та інженер-будівельник Валентина Сємічова.

У цьому виданні автори спробували зібрати найбільш значимі нездійснені проєкти в історії міста Єлисаветграда та Єлисаветградського повіту. З протоколів засідань Єлисаветградської міської думи та Єлисаветградської повітової земської управи, з повідомлень у єлисаветградських газетах, з інших архівних джерел ми дізнаємося про плани зі спорудження будівель та пам’ятників, прокладання залізниць, будівництва мостів, відкриття навчальних закладів, перейменування населених пунктів та вулиць тощо, які з різних причин не були втілені у життя. Причин тому багато: іноді місцева ініціатива відхилялася губернатором, або ж у столиці; до будівництва деяких об’єктів не бралися через відсутність коштів; а деякі плани довелося відкласти через початок воєнних дій, і більше до них не повернулися.
У книзі використані документи, які зберігаються у Державному архіві Кіровоградської області, а також фотографії з колекцій Ю. Тютюшкіна.

Запрошуємо всіх бажаючих на засідання Краєзнавчих студій. Захід відбудеться у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 24.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Нездійснені проєкти
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua