ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Оцифровані старовинні видання на сайті бібліотеки Чижевського


Фон

 

Оцифровані старовинні видання на сайті бібліотеки Чижевського

Шановні читачі!

Ми презентуємо можливості сайту ОУНБ, які допомагають ефективно та безпечно використовувати сучасні технології в роботі й навчанні, у професійному та особистісному розвитку.

Незважаючи на те, що зараз лише в кілька кліків в телефоні або комп'ютері можна знайти мільйони різних книг в електронному вигляді, є досить багато людей, які не можуть жити без друкованих книжок. Їм приємно тримати в руках старі фоліанти і гортати сторінки, відчуваючи їх запах. Більш древні і цінні екземпляри зараз надійно заховані у фондах бібліотек, і отримати доступ до них не дуже просто, хоча цілком можливо. Саме тому наша бібліотека надає доступ користувачам до Електронного музею книги, і ви можете власноруч погортати оцифровані старовинні видання – «Мистецтво книги».

http://library.kr.ua/elmuseum/

Колекція Олександра Борисовича Ільїна - одна з найбільших і найзагадковіших колекцій ХХ сторіччя на теренах Європи.

В 1994р. у власність держави перейшли його бібліотека - унікальна за обсягом та цінністю книжок, а також колекція, яку доцільно назвати кунсткамерою (твори мистецтва, пам'ятки археології, прилади, посуд, меблі...). Зібрання книг нині знаходиться в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського, кунсткамера зберігається та експонується в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

Більш детально ознайомитися із колекцією та особистістю чия пристрасть, відкрила широкому загалу безліч предметів старовини, а особливо рідкісних книг можна на сайті бібліотеки: http://library.kr.ua/elmuseum/ilyin/

Бородавкіна Анна,
бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Оцифровані старовинні видання на сайті бібліотеки Чижевського
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.protus.ua