ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День слов’янської писемності і культури


Фон

 

День слов’янської писемності і культури

«В вас мудрість вічна і любов жива...
А хтось же вас народжував, слова,
Хтось ті суцвіття звуків винаходив,
Що стали потім мовами народів».

Станіслав Тельнюк

24 травня Україна відзначає День слов'янської писемності й культури. Це свято символізує єднання всіх слов’ян і своєю глибинною духовною суттю історично звеличує нашу національну самобутність.

Цього дня у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих рівноапостольних братів Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності.

Понад тисячу років тому Кирило і Мефодій принесли на землі слов'ян світло писемності та знань. Їх здобутки продовжують удосконалюватись та успішно розвиватись до нашого часу.

У День слов’янської писемності і культури закликаємо вас пам’ятати про те, який великий скарб дістався нам у спадок – солов’їна українська мова. Тож давайте з повагою ставитися до цього багатства, зберігаючи культурні традиції нашого народу. Адже лише любов до власної історії, плекання та примноження культурної і духовної спадщини є запорукою морального та духовного розвитку будь-якої держави.

З нагоди святкування цієї пам’ятної дати пропонуємо вашій увазі онлайн-тест «День слов'янської писемності й культури». Деталі за посиланням https://vseosvita.ua/test/start/ssd250

Ірина Рєзнік,
завідувачка відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

День слов’янської писемності і культури
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua