ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбулася презентація туристично-краєзнавчого путівника «1-2-3 дні у Кропивницькому»


Фон

 

Відбулася презентація туристично-краєзнавчого путівника
«1-2-3 дні у Кропивницькому»

5 лютого у секторі «Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавства відбулася презентація туристично-краєзнавчого путівника «1-2-3 дні у Кропивницькому».

Місто Кропивницький славиться історичним минулим, унікальною архітектурою. Місто асоціюється з фортецею, колекцією Ільїна, дендропарком тисяч тюльпанів... Останнім часом степовою перлиною центру України цікавляться не тільки туристи з області або з різних куточків нашої країни. Збільшується відвідування екскурсійних груп з Ізраїлю, Італії, Кіпру, Канади, Туреччини, Великобританії, Китаю, які захоплено знайомляться з місцевими особливостями... Але для розвитку культурного туризму необхідно створювати геокультурні бренди території, і презентоване довідково-інформаційне видання є першим кроком брендування міста.

Книга присвячена пам’яткам історії, архітектури та мистецтва, що розташовані в адміністративних межах міста Кропивницького Кіровоградської області.

Довідник невеликий за обсягом, у ньому зібрані найцікавіші локації нашого міста. Інформація скомпонована так, аби ознайомитися з містом за один, два або три дні.

Всього до видання увійшло 73 інформаційні повідомлення, з них: 1 – про об’єкти археології, 1 – про пам’ятки історії, понад 39 – про об’єкти архітектури та містобудування (будинки та храми), 14 – про пам’ятники та скульптурні композиції, 3 – про парки, 15 – про музеї міста.

Випуск цього видання став можливим завдяки підтримці міської ради м. Кропивницького та видавництва «Імекс-ЛТД», адже довідник був виданий в рамках «Програми розвитку культури та туризму». Його видання приурочене до святкування 265-річчя міста. Книга вийшла тиражем 5000 примірників.

Туристично-краєзнавчий довідник презентували широкому загалу автор-упорядник видання головний зберігач музею музичної культури ім. Кароля Шимановського, краєзнавець, лауреат обласної премії В. Ястребова Олена Классова та головний бібліотекар сектору «Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавства ОУНБ ім Д.І. Чижевського Марина Григор’єва.

Туристичні об’єкти, представлені у путівнику, є частиною найпопулярніших туристичних маршрутів міста, які проходять історичною лінією обласного центру. Це головна площа міста та прилеглі до ней центральні вулиці, а також туристичні пішохідні маршрути від краєзнавчого музею до театру та від фортеці Св. Єлизавети до собору. Тож ознайомлення з цими об’єктами проходило у формі краєзнавчої вікторини «Рідне місто моє». Під час вікторини присутні почули цікаві розповіді Олени Классової про історію і архітектуру Кропивницького, побачили рідне місто очима людини, яка знає про нього майже все. Краєзнавчий поєдинок виявився змістовним та емоційним, і кожен проявив свої знання історії рідного міста.

Ознайомитися з довідником можна у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

Марина Григор’єва, головний бібліотекар сектору «Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавствa








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбулася презентація туристично-краєзнавчого путівника «1-2-3 дні у Кропивницькому»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua