ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Вивчаємо рідний край із задоволенням!


Фон

 

Вивчаємо рідний край із задоволенням!

 

Карантин – не завада новим знанням і враженням. Віднаходимо для себе різноманітні варіанти дозвілля та активно вивчаємо сторіночки життя бібліотеки та нашого міста. Зараз саме той час, коли Ви можете поповнити свої знання, а ми Вам у цьому допоможемо.

У кожного з нас – своя мала Батьківщина. Любов’ю до неї та гордістю за свій край пронизана вся робота книгозбірні. Бібліотека виступає збирачем і хранителем культурних традицій. Основне завдання – познайомити читача з історією рідного краю, культурою, традиціями та звичаями.

Істотний внесок у дослідження та розвиток історичного краєзнавства Кіровоградщини вносить бібліотека ім. Д.Чижевського, що представляє значну кількість краєзнавчої літератури. Серед основних краєзнавчих ресурсів, представлених на нашому сайті є електронні краєзнавчі каталоги, путівники, довідники, тексти з історії краю, посилання на інформацію про край в Інтернеті та ін. http://library.kr.ua/kray/index.html

Кропивницький – місто цікаве та з багатою історією.

Якщо бажаєте ознайомитися із фактами про місто від історії заснування до сучасних електронних видань, то для цього достатньо лише завітати за посиланням: http://library.kr.ua/city.html

Календар пам'ятних та знаменних дат Кіровоградщини: http://library.kr.ua/calendar/index.html

Ця сторіночка висвітлює різноманітні факти про діяння минулих поколінь, містить нові та забуті імена славетних земляків, висвітлює їх внесок у культуру, що є основою для формування історичної пам’яті, виховання національної свідомості народу.

Архівні документи та матеріали, які містять потужний інформаційний масив щодо цікавих сторінок життєписів уродженців Кіровоградщини знаходяться на сторічноці: http://wiki.library.kr.ua/index.php/Головна_сторінка

Єлисаветградський абрис Якова Паученка: http://library.kr.ua/elib/pauchenko/index.html

Яків Васильович Паученко — визначний український єлисаветградський архітектор, автор проектів значного числа будівель у місті (забудова наприкінці XIX — початку ХХ ст.ст.).

Яків Васильович створив неповторний модерний ансамбль історичного центру нашого міста. За його проектами в Єлисаветграді споруджено лікарню Святої Анни, будинки Вайсенберга та Мейтуса, театр "Ілюзія", Міжнародний кредитний банк, Вознесенський Собор в Бобринці, багато приватних будинків. Всього за проєктами Я.В. Паученка було збудовано понад 20 архітектурних шедеврів. За власним проектом побудував свій будинок, нині художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна (племінника Я.В.Паученка).

Вивчаємо рідний край із задоволенням!

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу
соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Вивчаємо рідний край із задоволенням!
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua