ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбудеться музично-драматична вистава “Секрет успіху Соломії Крушельницької”


Фон

 

Відбудеться музично-драматична вистава
“Секрет успіху Соломії Крушельницької”

17 січня 2020 року о 18.00 відділ мистецтв запрошує шанувальників театру та оперного співу переглянути музично-драматичну виставу “Секрет успіху Соломії Крушельницької”. Вистава – авторська робота актриси, співачки, викладачки Кропивницької музичної школи № 4, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів Любові Кардаш. Театралізоване дійство присвячене оперній диві кінця ХІХ – поч. ХХ століття Соломії Крушельницькій. У виставі вдало поєднані музика, спів та театр. Проект завоював гран-прі на 7-му міжнародному фестивалі «Україна – це ми».

Захід відбудеться в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського за адресою: м.Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24, відділ мистецтв.
Вхід – вільний.

Короткі довідки:

Крушельницька Соломія Амвросіївна (1872-1952) – українська оперна співачка, педагог.

За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак – звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй». У сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

Кардаш Любов Вікторівна – співачка, актриса, викладачка Кропивницької музичної школи № 4.

Народилася у м. Кіровограді, закінчила музичне училище та мистецький факультет КДПУ ім. Володимира Винниченка. Навчалася співу в Італії та у народної артистки України Лідії Забілястої.

Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбудеться музично-драматична вистава “Секрет успіху Соломії Крушельницької”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua