ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Перевірте свою цифрову грамотність


Фон

 

Перевірте свою цифрову грамотність

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського протягом 2020 року активно працює у програмі Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта». Використовуючи спеціальну платформу (https://osvita.diia.gov.ua), ми пропагуємо серед населення освітні серіали, які розвивають цифрові навички, та організовують для своїх користувачів навчання основам комп’ютерної грамотності й користування сервісами мережі Інтернет, мобільними додатками, соціальними медіа тощо.

Адже бібліотеки є ключовими елементами Мережі хабів цифрової освіти (https://osvita.diia.gov.ua/hubs), куди може завітати кожен охочий, безкоштовно отримати доступ до платформи Дія.Цифрова освіта та пройти навчання.

У листопаді поточного року Міністерство цифрової трансформації України запустило Цифрограм – загальнонаціональний тест з цифрової грамотності https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах:

Основи комп’ютерної грамотності.

Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.

Створення цифрового контенту.

Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.

Безпека у цифровому середовищі.

Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

Кожна із цих сфер знань охоплює 5 компетентностей. Цифрограм пропонує учасникам тестування дати відповідь на 90 запитань.

Приблизна тривалість проходження тесту 30-40 хвилин.

Покращити рівень цифрової грамотності за окремими сферами можна на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта, де розміщено у безкоштовному доступі 36 освітніх серіалів за участі експертів і селебріті.

Зверніть увагу, що сертифікат національного тесту на цифрову грамотність «Цифрограм» можна навіть прикріпити до резюме на платформі robota.ua.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Перевірте свою цифрову грамотність
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.test.ua